1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik depolama tesisleri OSOS kapsamında

Elektrik depolama tesisleri OSOS kapsamında

Elektrik depolama tesisleri, piyasa aktörlerinden biri olarak Otomatik Sayaç Okuma Sistemi kapsamına alındı.

Elektrik depolama tesisleri OSOS kapsamında

Enerji Günlüğü - Elektrik depolama tesisleri, piyasa aktörlerinden biri olarak Otomatik Sayaç Okuma Sistemi kapsamına alındı.

Otomatik Sayaç Okuma Sistemlerinin Kapsamına ve Sayaç Değerlerinin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Düzenlemeyle beraber; elektrik depolama tesisleri de Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) kapsamına alındı. 

Yapılan değişiklikle; üretim tesisine bütünleşik elektrik depolama ünitesi ile müstakil elektrik depolama tesislerinden verilen ve çekilen elektrik enerjisini ölçen sayaçlar da OSOS kapsamında değerlendirilecek. 

DEPOLAMA TESİSİ OSOS BAĞLANTI ALTYAPISINDAN SORUMLU

Modem ile bütünleşik sayacın tercih edilmesi halinde modem hariç olmak üzere, sayacın modemle bütünleşik olmaması halinde modem dahil her türlü haberleşme donanımı ve OSOS ile iletişim kurulması için gerekli teçhizatın ve altyapının temini; üretim tesisine bütünleşik elektrik depolama ünitesi ile müstakil elektrik depolama tesisleri için ilgili piyasa faaliyeti gösteren tüzel kişinin sorumluluğunda olacak. 

DEPOLAMA TESİSİ DE BİLDİRİM YAPACAK

Dengeleme birimi olan üretim, tüketim veya elektrik depolama tesislerinin 15 dakikalık üretim veya tüketim değerleri piyasa işletmecisi ile en geç ilgili saatin 2 saat sonrasında paylaşılacak.

Dengeleme birimi olmayan üretim tesisleri ile elektrik depolama tesislerinin de 15 dakikalık üretim değerleri, piyasa işletmecisi ile en geç ilgili günün sonunu takip eden 2 saat içerisinde paylaşılacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler