1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik depolama tesislerine 18 ay inşaat süresi

Elektrik depolama tesislerine 18 ay inşaat süresi

EPDK, elektrik üretim tesislerinde kurulacak elektrik depolama tesisi üniteleri için 18 ay inşaat süresi verileceğini duyurdu. 

Elektrik depolama tesislerine 18 ay inşaat süresi

Enerji Günlüğü - EPDK, elektrik üretim tesislerinde kurulacak elektrik depolama tesisi üniteleri için 18 ay inşaat süresi verileceğini duyurdu. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 18 Haziran 2020 tarihli ve 9394 sayılı, Ön Lisans Süreleri ile Tesis Tamamlama Tarihinin Belirlenmesinde Referans Alınacak İnşaat Süreleri başlıklı kararını yürürlükten kaldırdı ve elektrik depolama tesislerini de içeren yeni bir karar yayınladı. 

Kurul, 30 Eylül 2021 tarihli ve 10442-2 sayılı yeni kararında, mevcut üretim lisansları kapsamındaki üretim tesislerine bütünleşik elektrik depolama ünitesi/üniteleri kurulması durumunda; üretim tesisinin işletmede olup olmadığına bakılmaksızın, kurulacak olan depolama üniteleri için, 18 aylık inşaat süresi tanınacağını bildirdi. 

Depolama ünitelerinin inşaat süresiyle ilgili, tesisin kurulu gücü veya kurulacak depolama ünitesi sayısı tanınan inşaat süresini değiştirmeyecek. 

Tedarik lisansları kapsamında kurulması planlanan müstakil elektrik depolama tesisleri için de yine 18 ay inşaat süresi verilecek. Bu süre söz konusu lisansa eklenecek her bir elektrik depolama tesisi için ayrıca uygulanacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler