1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dörtyol Terminali’nde Botaş FSRU’ya LNG aktarımı başladı

Dörtyol Terminali’nde Botaş FSRU’ya LNG aktarımı başladı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük gemiden gemiye LNG transferi Al Sadd isimli Katar gemisinden Botaş FSRU’ya Hatay Dörtyol’da gerçekleşiyor.İki...

Dörtyol Terminali’nde Botaş FSRU’ya LNG aktarımı başladı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük gemiden gemiye LNG transferi Al Sadd isimli Katar gemisinden Botaş FSRU’ya Hatay Dörtyol’da gerçekleşiyor.

İki gün sürecek olan Dünyanın en büyük gemiden gemiye LNG transferi Akdeniz’in Hatay sahilinde bulunan Dörtyol Limanında başladı. Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) depolama gemisi Katarlı Al Sadd’dan, BOTAŞ'a ait dünyanın en büyük yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesine (FSRU) LNG transferi yapılıyor.  

Transfer edilecek 206 bin metreküp LNG, yaklaşık 130 milyon metreküp doğalgaza dönüştürülecek ve ardından Türkiye doğal gaz boru hattı sistemine aktarılacak. BOTAŞ FSRU 265 bin metreküp LNG depolama kapasitesine sahip. 

Al Sadd isimli Katar gemisi 315 metre uzunluk ve 206 bin metreküp LNG depolama kapasitesine sahip. Yine BOTAŞ FSRU da 345 metre uzunluğa ve 263 bin metreküp depolama kapasitesine sahip.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler