1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Dünya enerji ekonomisini Antalya`da konuşacak

Dünya enerji ekonomisini Antalya`da konuşacak

Enerji Günlüğü - 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı, 25-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek.Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği (EED)...

Dünya enerji ekonomisini Antalya`da konuşacak

Enerji Günlüğü - 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı, 25-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği (EED) tarafından 25-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı hazırlık çalışmaları başladı. Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ile görüşen dernek üyeleri, konferans için yerel yönetimin desteğini aldı.

IAEE Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akdeniz bölgesinin potansiyel petrol ve gaz kaynaklarıyla dikkat çektiğini belirterek "Akdeniz'in en güzel şehirlerinden biri olan Antalya'ya dünyanın enerji otoritelerini getirecek olmamız bu açıdan özel bir anlam ve önem taşıyor" dedi.

Bölgenin stratejik konumuyla enerji taşımacılığında son derece önemli bir rol oynayabileceğini belirten Kumbaroğlu, şunları söyledi:

"Özellikle Türkiye'nin bölgede yer alan petrol ve gaz kaynaklarının Avrupa'ya ulaştırılmasındaki rolü ve ekonomik potansiyeli konferansın en önemli konularından biri olacak. Bunun dışında kaya gazını ve petrolünü ekonomik açıdan tüm boyutları ile ele alacağız. Konferans öncesinde kaya gazına ilişkin özel bir çalıştay da düzenleyeceğiz. Ayrıca konferansta ülkelerin karbon salımlarını azaltacak politika ve stratejiler, ekonomik potansiyel içeren teknolojik seçenekler ve iklim değişikliğine yönelik küresel hedefleri konuşacağız."

Kumbaroğlu'nun verdiği bilgiye göre dünya genelinde IAEE üyelerinin bulunduğu 100'ü aşkı ülkeden 500'den fazla yabancı uzman Antalya'daki etkinliğe katılacak.

İTÜ Öğretim Üyesi ve EED Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ise Kasım 2012'den bu yana, EED Antalya Temsilcisi Ali Uygar Gürbüz ile kentte gerçekleştirdikleri çalışmalarda büyük bir uyum yakaladıklarını kayetti. Antalya Convention Bureau, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Antalya Ticaret Borsası ve Gloria Otel Grubu'na kendilerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.

OYMAPINAR HES VE AKSA GAZ SANTRALİ'NE TEKNİK GEZİ

Delegelerin sosyal, kültürel ve teknik etkinlikler sayesinde Türkiye'yi daha yakından tanıyacaklarını belirten Karaosmanoğlu, "Ülkemizin en büyük kurulu kapasiteli ve en yüksek verimli doğalgaz santralı Aksa Antalya Doğalgaz Çevrim Santrali'ne ve ülkemizin üçüncü büyük barajında olan Oymapınar Hidroelektrik Santrali'ne teknik gezi planlıyoruz. Aksa'yı ziyaret ettik. Santral Müdürü Necati Ayhan'dan bilgiler aldık. Dünyanın enerjisi Antalya'ya gelecek" dedi.

IAEE Genel Sekreteri David Williams da Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği olarak 38. Uluslararası Konferansı Türkiye'ye, Antalya'ya, getirmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Antalya'daki uluslararası konferansa Türkiye'deki enerji meslektaşlarımızın yoğun katılımını bekliyoruz. Bu konferans, kaçırmak istemeyeceğiniz bir konferans olacak" dedi.

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel de 100'ü aşkın ülkeden gelecek saygın bilim adamları ve işadamlarını ağırlamak ve bu vesileyle hem Antalya'nın hem de Türkiye'nin tanıtımına katkı yapmaktan mutluluk duyacaklarını vurguladı. Konferansta (Enerjide Kalkınma, Büyüme ve Sürdürülebilirlik Ödülü) verileceğini de kaydeden Yüksel "Ödülün yaygın tanıtımı için özellikle çaba göstereceğiz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ise belediye ve iştiraklerinin temiz ve verimli enerji kullanımını çok önemsediğini vurguladı. Ekici, saygın enerji adamlarının katılımıyla gerçekleşecek Konferans için belediyenin elinden gelenin en iyisini yapacağını, destek sunacağını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler