1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dünya Kiliseler Konseyi fosil yakıt yatırımı yapmayacak

Dünya Kiliseler Konseyi fosil yakıt yatırımı yapmayacak

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde yarım milyar Hristiyanı temsil eden Dünya Kiliseler Konseyi fosil yakıt şirketlerine yatırım yapmama kararı aldı.Dünya...

Dünya Kiliseler Konseyi fosil yakıt yatırımı yapmayacak

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde yarım milyar Hristiyanı temsil eden Dünya Kiliseler Konseyi fosil yakıt şirketlerine yatırım yapmama kararı aldı.

Dünya Kiliseler Konseyi etik yatırım kriterlerini yeniden gözden geçirerek, kömür, petrol ve doğalgaz benzeri fosil yakıt şirketlerine yatırımı iklim değişikliğine neden olduğu gerekçesi ile kriterlere uygun olmadığına karar verdi.

345 kilisenin üye olduğu Konsey’in fosil yakıt şirketlerindeki yatırımlarından çekilme kararı, iklim değişikliği eylemcileri tarafından büyük bir başarı olarak nitelendirildi.

Konseyin geçen hafta aldığı bu karar sadece kendi yatırımlarını ilgilendiriyor, üyelerinin yatırımlarını değil.

Mayıs ayında BM İklim Politikaları Şefi Christiana Figueres Londra St. Paul Katedralinde yaptığı konuşmada dini liderlere iklim değişikliği için liderliklerini gösterme çağrısında bulunmuştu. Figueres, dini grupların fosil yakıtı yatırımlarını sonlandırmaları ve üyelerinin de bunu yapmaları için cesaretlendirmelerini söylemişti.

Yine, Nisan ayında The Guardian gazetesine bir demeç veren Desmond Tutu, duyarlı insanların iklim değişikliğini finanse eden kuruluşlarla bağlarını koparması gerektiğini söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler