1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Dünyada enerji ekonomisi Kumbaroğlu`ndan sorulacak

Dünyada enerji ekonomisi Kumbaroğlu`ndan sorulacak

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanlığı'nı Türkiye'den bir isim, Gürkan Kumbaroğlu üstlendi.Enerji Ekonomisi Derneği'nden...

Dünyada enerji ekonomisi Kumbaroğlu`ndan sorulacak

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanlığı'nı Türkiye'den bir isim, Gürkan Kumbaroğlu üstlendi.

Enerji Ekonomisi Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Enerji Ekonomisi BirliğiIAEE’nin yeni dönem başkanlığına Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enerji Sistemleri Modelleme Laboratuvarı Direktörü Gürkan Kumbaroğlu getirildi.

Birliğin Türkiye kolu konumundaki Enerji Ekonomisi Derneği’nin de başkanı olan Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu yeni görevini 2 yıl boyunca sürdürecek.

"ENERJİ TERMİNALİ TÜRKİYE" HEDEFİNE KATKI

IAEE’nin Türkiye’den yönetilmesi, bölgenin enerji terminali olabilmesini sağlayacak ekonomik analizlerin dünyanın önde gelen enerji ekonomistlerince tartışılması için bir fırsat olarak gösteriliyor.

Kumbaroğlu’nun başkanlığıyla, iklim değişikliği müzakerelerinde Türkiye’ye özgü koşulların enerji dünyasında ekonomik analizlerle daha yakından takip edilip tartışılması bekleniyor.

IAEE'NİN NOBEL ÖDÜLLÜ ÜYELERİ DE VAR

IAEE’nin dünya genelinde 100’ü aşkın ülkede, aralarında Nobel ödüllü bilim insanları, bakanlar ve CEO’ların da bulunduğu 4500’ün üzerinde üyesi bulunuyor. Birlik, alanında en güncel gelişmelerin tüm yönleriyle en doğru biçimde değerlendirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, 1990 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden lisans, 1995 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden yüksek lisans ve 2001 yılında da yine aynı üniversiteden doktora derecesini aldı.

İngilizce ve Almanca dillerini bilen Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, 2005 yılında İstanbul ve Ankara’da farklı üniversitelerde enerji ekonomisi üzerine çalışmalar yürüten 20 öğretim üyesi önderliğinde bir araya gelerek Boğaziçi Üniversitesi merkezli Enerji Ekonomisi Derneği’ni (EED) kurdu.

Çoğunluğu özel sektör çalışanı olmak üzere 218 üyesi buunan Enerji Ekonomisi Derneği, Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği'nin Türkiye kolu olarak çalışmaya devam ediyor. Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, kuruluşundan beri Enerji Ekonomisi Derneği Başkanlığı görevini yürütüyor.

IAEE 2015 KONGRESİ ANTALYA'DA

2008 yılında 31'nci IAEE Dünya Konferansı’nın İstanbul’a kazandırılması nedeniyle “İstanbul’un Kongre Elçisi” ödülünü alan Gürkan Kumbaroğlu 2015 yılında düzenlenecek 38'nci IAEE Dünya Konferansı’nı yine Türkiye’de, bu sefer Antalya’da yönetecek.

IAEE Dünya Konferansı'nın Türkiye’de yapılması, 2008 İstanbul konferansında olduğu gibi Türkiye'nin bilim, kültür ve turizm merkezi olma potansiyelini öne çıkaracak.

KUMBAROĞLU'NUN ÖDÜLLERİ VAR

Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nun Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı-ICCI’da aldığı “Enerji Piyasalarına Bilimsel Katkı” ve Çin Bilimler Akademisi’nin seksen üç yıllık Akademi tarihinde 4. kişi olarak layık gördüğü “Kıdemli Uluslararası Bilim İnsanı” ödülleri de bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler