1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ecowind 1 Enerji, Bitlis’te depolamalı GES kuracak

Ecowind 1 Enerji, Bitlis’te depolamalı GES kuracak

Bitlis’in Ahlat ilçesi sınırları içinde 65 MW kurulu gücünde depolamalı güneş santrali (GES) kurulacak. Tatvan Müstakil GES için 380 milyon lira yatırım yapılacak.  

Ecowind 1 Enerji, Bitlis’te depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Ecowind 1 Enerji, 380 milyon lira yatırımla Bitlis’te 65 MW kurulu gücünde Tatvan Müstakil Depolamalı Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

Bitlis’in Ahlat ilçesi Alakır Köyü sınırları içerisinde, Ecowind 1 Enerji A.Ş. tarafından, 65 MW kurulu gücünde Tatvan Müstakil Güneş Enerji Santrali (GES) ve 65 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Şirket proje için 380 milyon lira yatırım yapacak. 

Proje kapsamında kurulacak santralde 550 Wp gücünde 139 bin 776 adet Monokristal Half Cut Bi-Facial PV panel kullanılacak. Santralde yılda azami 121,4 milyon kWh elektrik üretilecek. Tatvan Müstakil Depolamalı GES projesi kapsamında güneşi takip eden fotovoltaik sistem ile üretilen doğru akım elektrik enerjisi, eviriciler ile alternatif akıma çevrilecek ve 154 kV ile Bulanık-Adilceviz EİH'ya girdi-çıktı ile bağlanacak. Proje alanında panel kurulumuna ek olarak 0,84 ha büyüklüğünde belirlenmiş alana 65 MWh toplam depolama gücüne sahip Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.  

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler