1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kırklareli’de 50 MW'lık depolamalı rüzgâr santrali kurulacak 

Kırklareli’de 50 MW'lık depolamalı rüzgâr santrali kurulacak 

Kırklareli’nin Kofçaz ilçesi sınırları içinde 50 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgâr santrali (RES) kurulacak. Şarköy DRES için 850 milyon lira yatırım yapılacak.  

Kırklareli’de 50 MW'lık depolamalı rüzgâr santrali kurulacak 

Enerji Günlüğü - Ecowind 1 Enerji, 850 milyon lira yatırımla Kırklareli’de 50 MW kurulu gücünde Şarköy Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kuracak.

Kırklareli ili Kofçaz İlçesi, Beyci ve Tatlıpınar Köyü sınırları içerisinde, Ecowind 1 Enerji A.Ş. tarafından, 50 MW kurulu gücünde Şarköy Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Şirket proje için 850 milyon lira yatırım yapacak. 

Proje kapsamında kurulacak santralde 10 adet rüzgar türbini kullanılacak. Santralde yılda azami 200 milyon kWh elektrik üretilecek. Proje alanında türbin kurulumuna ek olarak 50 MWh toplam depolama gücüne sahip Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.  Tesiste Lityum-İyon Batarya Sistemleri kullanılacak. Rüzgar santralinin ömrü 49 yıl, depolama tesisinin ömrü de 16 yıl olarak öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler