1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bingöl’de 50 MW'lık depolamalı rüzgâr santrali kurulacak 

Bingöl’de 50 MW'lık depolamalı rüzgâr santrali kurulacak 

Bingöl’ün Genç ilçesi sınırları içinde 50 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgâr santrali (RES) kurulacak. Bingöl Genç Müstakil RES için 2 milyar lira yatırım yapılacak. 

Bingöl’de 50 MW'lık depolamalı rüzgâr santrali kurulacak 

Enerji Günlüğü - Ecowind 1 Enerji, 2 milyar lira yatırımla Bingöl’de 50 MW kurulu gücünde Bingöl Genç Müstakil Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kuracak.

Bingöl İli, Genç İlçesi sınırları içerisinde, Ecowind 1 Enerji A.Ş. tarafından, 50 MW kurulu gücünde Bingöl Genç Müstakil Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Şirket proje için 2 milyar lira yatırım yapacak. Şirketin ayrıca Kırklareli, Edirne, Bitlis ve Yozgat’ta da depolamalı rüzgar ve güneş santrali projeleri bulunuyor.

Proje kapsamında kurulacak santralde 9 adet rüzgar türbini kullanılacak. Proje alanında türbin kurulumuna ek olarak 50 MWh toplam depolama gücüne sahip lityum-iyon batarya teknolojisine sahip Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.  

Santralde yılda azami 200 milyon kWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik enerjisi Enerji İletim Hatları ile Enerji Depolama Tesislerine getirilecek olup depolanan elektrik enerjisi yine elektrik enerji iletim hattı ile ulusal sisteme aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler