Enerji Günlüğü - EFG Elektrik, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni fabrika yatırımı için çalışmalara başladı. İlk etapta 12 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 17 bin 409 metrekarelik alandan oluşacak tesiste, yüksek gerilim anahtarlama ekipmanları ve bu ekipmanlarda kullanılan alt bileşenlere yönelik yeni üretim alanları kurulacak. Tesiste epoksi bölümü de devreye alınacak.
YENİ FABRİKADA ENTEGRE ÜRETİM YAPISI KURULACAK
EFG Elektrik'in yeni fabrika yatırımının yapımına Ocak 2026'da başlandı. Yatırımın tamamlanma oranı yüzde 24 seviyesine ulaşırken, mevcut yatırım maliyeti 123,8 milyon TL olarak bulunuyor. Diyarbakır OSB'de yaklaşık 30 bin metrekarelik entegre üretim tesisinde faaliyet gösteren şirket, yeni yatırımla kapasitesini artırırken üretim süreçlerini daha entegre ve verimli hale getirmeyi hedefliyor.
Yeni tesiste yüksek gerilim anahtarlama ekipmanlarının üretim kapasitesi geliştirilirken, alt bileşen üretimine yönelik yeni bölümler de oluşturulacak. Verimliliği artırmak amacıyla yeni üretim hatları ile makine ve teçhizat altyapısının devreye alınması planlanıyor.
ÜRETİM KAPASİTESİ YENİ YATIRIMLARLA GENİŞLEYECEK
EFG Elektrik'in Diyarbakır Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde 2 bin metrekarelik yeni üretim alanına ilişkin yatırımı da sürüyor. Söz konusu yatırımın tamamlanma oranı yüzde 74'e ulaşırken, mevcut yatırım maliyeti 19,48 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Şirket ayrıca bölgesel tevsi kapsamında makine ve teçhizat yatırımlarını sürdürüyor; bu yatırımın tamamlanma oranı yüzde 7, mevcut maliyeti ise 27,66 milyon TL.
EFG Elektrik CFO'su Orhan Dervişoğlu, yeni fabrikanın şirketin büyüme ve üretim stratejisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Dervişoğlu, yeni tesiste yüksek gerilim anahtarlama ekipmanları ve alt bileşenlerine yönelik üretim alanlarının yanı sıra epoksi bölümünün de devreye alınmasının planlandığını, önümüzdeki dönemde farklı üretim bölümlerinin bünyeye katılmasıyla ürün çeşitliliği ve üretim kabiliyetlerinin ileri bir noktaya taşınmasının hedeflendiğini söyledi.




