1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EKOS Electric’ten 150 milyon liralık net kâr

EKOS Electric’ten 150 milyon liralık net kâr

Ekos Electric, 2023 yılında 1.2 milyar liralık ciro elde ederken, yıllık net kârını 150,1 milyon TL’ye yükseltti.

EKOS Electric’ten 150 milyon liralık net kâr

EKOS Electric’ten 150 milyon liralık net kâr

Enerji Günlüğü - Ekos Electric, 2023 yılında 1.2 milyar liralık ciro elde ederken, yıllık net kârını 150,1 milyon TL’ye yükseltti.

Enerji Günlüğü - Elektrik üreticilerine, şebeke operatörlerine, endüstriyel ve ticari tesislere elektrik altyapı teknolojileri alanında ürün, proje ve hizmetler sunan EKOS Electric, 2023 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Ekos Electric Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akbaş, finansal sonuçlarını değerlendirirken, 2023’ü Ekos Electric açısından başarılı geçen bir yıl olarak değerlendirdi.

Geçtiğimiz yıl Cezayir, Senegal, Hollanda ve Bangladeş’te bulunan tesis ve ofislerine ek olarak, Avrupa pazarındaki yeni üretim merkezi EKOS Europe’un Portekiz’in Porto şehrinde üretim faaliyetlerine başladığını anlattı. Akbaş EKOS Europe’un, Avrupa ile birlikte Afrika ve Güney Amerika pazarlarındaki büyümelerine yeni bir ivme kazandıracağını söyledi.

tarik-akbas.jpEgDAĞITIM TRAFOSU ÜRETİMİ

Ürün yelpazelerinin gün geçtikçe büyüdüğünü ifade eden Tarık Akbaş, “Ürün portföyümüze dağıtım transformatörü imalatını da ekledik. Bu kapsamda, 2024 yılı ikinci çeyreğinde faaliyete geçirmeyi hedeflediğimiz trafo fabrikamızın ilk yatırımını gerçekleştirdik. Üretim ve stoklama kapasitesini artırmak amacıyla Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir üretim tesisi kiraladık. 2024 yılı ilk çeyreği itibariyle yeni fabrikamızda anahtarlama ekipmanları ve koruma kumanda pano üretimlerinin kapasite artışları ve alçak gerilim güç panosu üretimimize başladık” diye konuştu.

YENİ TRAFO FABRİKASI YOLDA

Tarık Akbaş, açılışı için gün sayılan yeni trafo fabrikası ve kiralanan üretim tesisinin yanı sıra, yenilenebilir enerji projelerine özel tasarlanan elektrik teçhizat ve entegre çözüm üretim hatları için de yeni fabrika yatırımı planladıklarını söyledi. Akbaş; Balıkesir’de 35 bin metrekare alana kurmayı hedefledikleri fabrikanın ilk fazının 2024 yılı içerisinde faaliyete geçmesini hedeflediklerini anlattı.

ŞARJ AĞI YATIRIMLARI SÜRECEK

Ekos Electric’in 2022 yılında kurulan şarj ağı işletmeci lisansına sahip iştiraki Ekos Mobilite’nin Elektrikli araç şarj istasyonu yatırımlarını devam ettireceğini belirten Tarık Akbaş “Balıkesir ve çevre illerinde kısa sürede 150 noktaya şarj istasyonlarımızı kurmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

NET KÂR 150 MİLYON TL’Yİ AŞTI

Ekos Electric olarak, hem yurt içi hem de yurt dışında enerji depolamalı rüzgâr ve güneş enerji santralleri kurulması amacıyla girişimlerinin devam ettiğini belirten Tarık Akbaş, toplam varlıkları 2,8 milyar TL’ye yükselen Ekos Electric’in yıllık satışlarının da yüzde 25’lik artışla 1,2 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. Net kârının ise yüzde 93 yükselerek 150,1 milyon TL’ye çıktığını da kaydeden Tarık Akbaş şöyle devam etti:

“İhracat gelirlerimiz 212,6 milyon TL’ye ulaştı. En büyük gücümüz mühendislik becerilerimizle birlikte araştırmaya, sürekli gelişmeye olan tutkumuz ve kaliteye verdiğimiz önem. Geçmiş başarılarımızda olduğu gibi gelecek hedeflerimizi gerçekleştirmeye de 400’ün üzerinde iş arkadaşımızın, paydaşlarımızın ve yatırımcılarımızın desteğiyle devam edeceğiz.”