1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik dağıtıcıları ağır kışa hazır

Elektrik dağıtıcıları ağır kışa hazır

Meteoroloji tarafından yapılan yoğun kar yağışı uyarısına karşı Türkiye’nin 81 iline hizmet veren 21 elektrik dağıtım şirketinin tamamının hazırlıklarını tamamladığı kaydedildi.

Elektrik dağıtıcıları ağır kışa hazır

Enerji Günlüğü - Meteoroloji tarafından yapılan yoğun kar yağışı uyarısına karşı Türkiye’nin 81 iline hizmet veren 21 elektrik dağıtım şirketinin tamamının hazırlıklarını tamamladığı kaydedildi.

Türkiye’nin tamamını kapsayan 21 elektrik dağıtım şirketinin çatı örgütü olan Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği – ELDER, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Marmara Bölgesi için yoğun kar yağışı uyarısına ilişkin bir açıklama yaptı. Kar yağışı, don, buzlanma ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle yaşamın olumsuz etkilenebileceği belirtilen açıklamada, olumsuz hava koşullarına karşı elektrik dağıtım sektörünün hazırlıklarını tamamlandığı belirtildi.

ACİL MÜDAHALE EKİPLERİNİN İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, şirketlerin alarm hâlinde olduğunu belirterek, olumsuz hava koşullarını gözeterek acil müdahale ekiplerinin izinlerini iptal ettiklerini kaydetti. Alo 186 Çağrı Merkezi ile vatandaşların arıza ihbarlarının yanı sıra talep ve önerilerinin de alındığını ve hızlı müdahale için anında saha ekiplerine yönlendirildiğini vurgulayan Çeçen, “İnteraktif Sesli Yanıt Sistemi ile müşteriler, ihtiyaçlarıyla ilgili seçimi yaparak, doğrudan ilgili müşteri hizmetleri yetkilisine bağlanabiliyor.” dedi. 

Çeçen, tüketicilerin arıza ihbar süreçlerinde şirketlerin mobil uygulamalarını da kullanabileceklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler