1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ kötü hava şartlarına karşı teyakkuza geçti

YEDAŞ kötü hava şartlarına karşı teyakkuza geçti

Yeşilırmak EDAŞ, kış şartlarından kaynaklı olumsuzlukları gidermek üzere hazırlıklarını tamamladı. 

YEDAŞ kötü hava şartlarına karşı teyakkuza geçti

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak EDAŞ, kış şartlarından kaynaklı olumsuzlukları gidermek üzere hazırlıklarını tamamladı. 

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ), meteorolojik tahminlerin haber verdiği olumsuz hava şartlarına karşı Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerindeki enerji nakil hatlarında kesintisiz enerji arzı için gerekli donanım, malzeme ve araç hazırlıklarını tamamladı. 

Hizmet bölgelerinde olası bir kriz durumunda önceden tespit edilen noktalarda çalışanlara ek olarak alanında uzman 1000’e yakın personelini teyakkuz durumuna getiren YEDAŞ, 300 aracını da hazır tutuyor. 

Arazi ekiplerini ofis gözlem teknolojileriyle destekleyecek olan 40 kişilik gözlem ve arıza takip ekibi de hazır vaziyette beklemeye başladı. Şirket, operasyonel faaliyetlerde herhangi bir aksaklık olmaması için hafta sonu tüm personelin ulaşılabilir olması yönünde bilgilendirmeler yaptı. 

Kritik tüketicilerde uzun süreli kesintiler olması halinde kullanılması amacıyla 14 adet jeneratör de il merkezlerinde hazır bekletiliyor. YEDAŞ, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanacak yolların yetkili kurumlarca açılamaması halinde kullanmak üzere iletim hatlarına giden güzergâhlarda kullanmak üzere paletli kar araçlarını da hazırda bulunduruyor.

Sorumluluk bölgesindeki abonelerin arıza bildirimlerini almak ve ilgili birimlere iletmek üzere 160 kişilik temsilci ekibi de 186 Çağrı Merkezi’nde 24 saat esasıyla görev yapacak. 

İlgili Haberler