1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ’tan saatte 102 km’lik fırtınaya hazırlık

SEDAŞ’tan saatte 102 km’lik fırtınaya hazırlık

Kocaeli ve Sakarya’da elektrik dağıtım hizmetlerini yürüten SEDAŞ, bölgede bugün ve yarın beklenen ve hızı saatte 102 kilometreyi bulacak fırtınaya karşı saha ekiplerinin sayısını arttırdı, bölge halkını da dikkatli olmaya çağırdı. 

SEDAŞ’tan saatte 102 km’lik fırtınaya hazırlık

Enerji Günlüğü - Kocaeli ve Sakarya’da elektrik dağıtım hizmetlerini yürüten SEDAŞ, bölgede bugün ve yarın beklenen ve hızı saatte 102 kilometreyi bulacak fırtınaya karşı saha ekiplerinin sayısını arttırdı, bölge halkını da dikkatli olmaya çağırdı. 

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) görev alanındaki Kocaeli ve Sakarya’yı da içine alan bölgede bugün ve yarın (16-17 Şubat 2021) elektrik dağıtım hizmetlerini de riske atan ağır hava şartları yaşanabileceği uyarısında bulundu. Şirket’in açıklamasında Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre bölgede saatteki hızı 100 kilometreyi aşabilecek kuvvetli fırtına beklendiğini kaydedildi.

WHATSAPP'TA ARIZA HATTI  

Bölgedeki vatandaşları, ağır kış koşulları nedeniyle yaşanabilecek elektrik direği devrilmesi ve kablo kopması gibi durumları şirkete bildirmeye çağıran SEDAŞ’ın açıklamasında “Akıllı telefonlara indirilebilen SEDAŞ Mobil uygulaması, 0530 919 19 19 no’lu WhatsApp ihbar hattı ve 186 numaralı müşteri iletişim hattı aracılığıyla kurumumuzu bilgilendirmenizi rica ederiz” ifadesi kullanıldı. 

EKİPLER HER SAAT GÖREV BAŞINDA

SEDAŞ’tan verilen bilgiye göre bölgede günlerdir yaşanan zorlu hava koşullarında abonelerin mağduriyet yaşamamaları amacıyla saha ekiplerinin operasyon kapasitesi arttırıldı. “Ekiplerimiz günün her saati görev başında olacaklardır” denilen açıklamada şöyle denildi: 

“20 bin kilometrekarelik alanda, 3,7 milyon nüfus ve 1,9 milyon aboneye elektrik hizmeti sağlayan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) olarak, yaşanabilecek arızalara karşı gerekli tüm önlemlerimizi en üst düzeyde uygulamaktayız. Kuvvetli fırtına ve kar yağışı nedeniyle can ve mal güvenliğine ilişkin tedbirlerin önemini hatırlatır, bilgilerinize sunarız.”

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler