1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Elektrikli araç piyasasında fazla şarj ünitesi yatırımı uyarısı

Elektrikli araç piyasasında fazla şarj ünitesi yatırımı uyarısı

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, elektrikli araçlar için fazla DC şarj ünitesi yatırımının sorgulanması gerektiğini belirterek, bu durumun yatırımcının iştahını bozabileceği uyarısında bulundu. 

Elektrikli araç piyasasında fazla şarj ünitesi yatırımı uyarısı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, elektrikli araç piyasasında şarj ünite cihazları kurulumunun işin onda biri olduğunu, asıl işin yazılım ve müşteri memnuniyeti olduğunu kaydederek, fazla DC ünite yatırımı uyarısında bulundu.

12. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında düzenlenen Elektrik Piyasası oturumunda değerlendirmelerde bulunan Zorlu Enerji Grubu CEO’su ve aynı zamanda ELDER ve EMOD Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Ak, elektrikli araçların hayatımıza girmeye başladığını belirterek, en büyük sorunun uzun yolda araçlarla yolda kalıp kalmama endişesi olduğunu kaydetti. 2026 yılına kadar yatırımlarla bu sorunun ortadan kalkacağını ifade eden Ak, “Bugün itibariyle 3 binden fazla DC yatırımı yapılacak. Bilmediklerimle bu rakam 4 binlere kadar gidebilir. Bu kadar yoğun bir yatırım yapmanın ne kadar doğru olduğunu sorgulamak lazım” ifadesini kullandı. 

Ak, elektrikli araç sayısından fazla DC şarj ünitesi yatırımlarının uzun yollar için çok uygun olmadığına, ayrıca teknolojideki hızlı gelişmelerle bu yatırımların ileride uyum sorunu da doğurabileceğine dikkat çekti. “Bana biraz atıl yatırım yapılıyor gibi geliyor” diyen Ak, fazla yatırım yapmanın yatırımcının iştahını bozabileceğini ifade etti. 

Ak, “Sadece yatırım yapmak cihazları koymak bu işin onda biri, asıl iş yazılım, müşteri memnuniyeti yani yolda bırakmamak. Bu en önemli konu” ifadelerini kullandı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Antalya

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler