1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Elektrikli süpürgelerde verimlilik sınıfı bildirme zorunluluğu kaldırıldı

Elektrikli süpürgelerde verimlilik sınıfı bildirme zorunluluğu kaldırıldı

Elektrikli süpürgelerin üzerinde, o modelin enerji verimliliği sınıfını belirten etiketleme zorunluluğu kaldırıldı. 

Elektrikli süpürgelerde verimlilik sınıfı bildirme zorunluluğu kaldırıldı

Enerji Günlüğü – Elektrikli süpürgelerin üzerinde, o modelin enerji verimliliği sınıfını belirten etiketleme zorunluluğu kaldırıldı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2015 yılında, Elektrikli Süpürgelerin Enerji Etiketlemesine Dair Avrupa Birliğinin EU/665/2013 sayılı Tüzüğüne paralel olarak hazırlanan “Elektrikli Süpürgelerin Enerji Etiketlemesine Dair Tebliğ”in, yürürlükten kaldırıldığını duyurdu. 

Elektrikli süpürgelerin piyasaya arz edilmesi ile ilgili etiketleme ve ilave ürün bilgisi temin etme gereklerini belirlemek amacıyla çıkarılan tebliğ, herhangi bir gerekçe belirtilmeden yürürlükten kaldırıldı. 

Tebliğ; ıslak, ıslak ve kuru, batarya ile çalışan, robot, endüstriyel veya merkezi sistem elektrikli süpürgeler, zemin cilalayıcıları ve dış mekan süpürgeleri dışındaki tüm elektrikli süpürgeleri kapsıyordu. 

SATICI VE TEDARİKÇİLER BAZI YÜKÜMLÜLÜKLERDEN KURTULDU

Yürürlükten kaldırılan Tebliğde tedarikçi ve satıcı şirketlere her bir elektrikli süpürgede Tebliğ ekinde belirtilen şekle ve içeriğe uygun basılı etiket bulunmasını sağlamak; her süpürgede ürün bilgi formu bulundurmak; talep halinde, Tebliğ ekinde belirtilen teknik dosyayı Bakanlığa sunmak; reklamın enerji veya fiyat bilgisi içerdiği durumlarda, enerji verimliliği sınıfını reklamda belirtmek ve süpürgeye yönelik özel teknik parametreleri açıklayan promosyon materyalinde, ilgili modelin enerji verimliliği sınıfını belirtmek gibi yükümlülükler getiriliyordu. 

Önceki ve Sonraki Haberler