1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Elginkan`dan farklı gazlara uyumlu kombi

Elginkan`dan farklı gazlara uyumlu kombi

Enerji Günlüğü - EMAS Makina Sanayi AŞ, yeni geliştirdiği farklı gaz tiplerine ve basınçlarına basınçlarına uyumlu kombileri satışa çıkardı.Elginkan...

Elginkan`dan farklı gazlara uyumlu kombi

Enerji Günlüğü - EMAS Makina Sanayi AŞ, yeni geliştirdiği farklı gaz tiplerine ve basınçlarına basınçlarına uyumlu kombileri satışa çıkardı.

Elginkan Grubu şirketlerinden EMAS Makina Sanayi AŞ, Türkiye’de ilk kez farklı gaz tiplerine ve basınçlarına adapte olabilen yoğuşmalı premiks kombiyi üretti. EMAS, bu ürün gamındaki modellerini ve yeni klima serisini E.C.A. bayilerine tanıttı.

Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı Gaye Akçen, Antalya'daki bayi toplantısında yaptığı konuşmada "Elginkan Topluluğu olarak çok büyük bir emanet taşıyoruz. Değerli Başkanımız rahmetli Ekrem Elginkan, bana her zaman ‘Devletimize olan vecibelerimizi yerine getirmemizi, helallere kıymet verip harama iltifat etmememizi, itibarımızı sarsacak hata yapmamamızı’ söylemiştir. Biz de daima bu ilkeler doğrultusunda çalışıyoruz" dedi.

2015'i yüzde 15 büyüme ve 2 milyar TL’lik ciro ile kapatmayı hedeflediklerini kaydeden Akçen, "En yeni pazarımız olan Asya Pasifik’te büyümeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir büyüme için kapasite, fabrika ve ürün çeşitliliğine yatırım yapıyoruz" diye konuştu.

Emas Makina Sanayi AŞ Genel Müdürü Mehmet Özokumuşoğlu ise yeni ürünler hakkında bilgi verdi. Özokumuşoğlu “E.C.A.'nın tam yoğuşmalı yeni kombisinde 24 kW, 30 kW, 35 kW kapasite seçenekleri bulunmasıyla birlikte gaz adaptif sistem ile farklı gaz kalitelerine kendiliğinden adaptasyon sağlaması, en çok dikkat çeken özelliğini oluşturuyor. Ürün gamına yeni kattığımız klimalarda ise duvar tipi split klima, kaset tipi split klima ve VRF olarak 3 farklı çeşit bulunuyor" dedi.

ELGİNKAN VAKFI HAKKINDA

Elginkan Topluluğu'nu kuran Elginkan ailesinin memleketi Manisa. Elginkan soyadını taşıyan aile, anne Ümmehan Elginkan tarafından Saruhanlılara bağlı. Baba Ahmet Elginkan tarafından aile kökeni, bugün Bulgaristan hudutları içinde kalan Şumnu yakınlarındaki Rusçuk'tan geliyor ve aile "Rusçuklu Necipzade" olarak biliniyor. 1954 yılında Anne Ümmehan Elginkan, Hüseyin Ekrem Elginkan ve Hüseyin Cahit Elginkan; Elginkan Vakfı'nın kurulma kararını aldı. Karar daha sonraki yıllarda çeşitli aşamaları takiben 1985'de hayata geçti. Türkiye’de yerleşik işletme gruplarında vakıf kurma ve/veya vakıflarla bağ kurma sıklıkla karşılaşılan bir uygulama olmamakla birlikte, Topluluğun yönetimini bir Vakıf aracılığı ile yapmak sıra dışı bir uygulama olarak görülüyor.

EMAS MAKİNA AŞ HAKKINDA

EMAS Makina Sanayi AŞ, 1985 yılında Pendik-Şeyhliköy Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. E.C.A. Markası ile döküm katı yakıt sobası üretimine başlayan EMAS, 2004 yılından itibaren kombi üretimine de başladı. Üretim kapasitesinin artmasıyla kombi üretimini Manisa organize sanayi bölgesinde kurduğu yeni tesislerine taşıyan EMAS AŞ bugün Manisa tesislerinde ürettiği kombi çeşitleri ve Pendik tesislerinde ürettiği katı yakıtlı kat kaloriferi kazanı, boyler, hermetik şofben, termosifonların yanı sıra, Topluluk içi ve Topluluk dışı üretilen ısıtma cihazlarının da satış ve pazarlamasını yapıyor. Bunlar, başta panel ve pik döküm radyatör olmak üzere termostatik radyatör valfi, su ve gaz valfleri, havlupan, çelik ve döküm merkezi sistem kazanlar, brülör, yoğuşmalı yüksek kapasiteli duvar tipi kombi/kazanlar, genleşme tankı, güneş panelleri, doğalgaz sayaçları olarak biliniyor. EMAS AŞ, Tüketiciyi Koruma Taahhütnamesi’ne ilk imzayı da atarak altın madalya ile ödüllendirilmiş bir şirket. EMAS, 2002 yılında Sanayi Bakanlığı’nın Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü'ne, 2004 yılında da Tüketicileri Koruma Derneği tarafından Tüketici Ödülü'ne layık görüldü.

...

Önceki ve Sonraki Haberler