1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enda Enerji halka arz için SPK’ya başvurdu

Enda Enerji halka arz için SPK’ya başvurdu

Enda Enerji Holding AŞ, halka arz için SPK’ya başvurdu.

Enda Enerji halka arz için SPK’ya başvurdu

Enerji Günlüğü - Enda Enerji Holding AŞ, halka arz işlemi için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu. 

1993 yılından bu yana yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Enda Enerji Holding AŞ, halka arz işlemi için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yaptı. 

Enda Enerji’nin bağlı ortaklıkları Egenda Ege Enerji Üretim AŞ, Tirenda Tire Enerji Üretim AŞ, Akçay Hes Elektrik Üretim AŞ, Su Enerji Elektrik Üretim AŞ, Tuzla Jeotermal Enerji AŞ ve Yaylaköy Res Elektrik Üretim AŞ üzerinden Antalya, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Aydın ve Adana illerinde tamamı yenilenebilir kaynaklara dayalı olmak üzere toplam 10 adet lisanslı elektrik üretim tesisi bulunuyor.

Enda Enerji'nin bağlı ortaklıklarına ait lisanslı tesislerin lisanslarında kayıtlı toplam kurulu gücü, EPDK verilerine göre 183,0564MWm düzeyinde. 

Şirketin Adana’daki 2 ve Çanakkale'deki bir hidroelektrik santrali, İzmir’deki bir rüzgar enerjisi ve Çanakkale'deki jeotermal enerji santralinde yardımcı kaynak güneş enerjisi santrali (GES) projeleri bulunuyor. Halka arz için Tacirler Yatırım Menkul Değerler AŞ’yi yetkilendiren Enda’nın diğer 5 tesisinden biri JES 4'ü ise rüzgar enerjisi santrali.

Şirketten yapılan açıklamaya göre sermaye artırımı yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzdan elde edilecek fon aşağıdaki yatırımlar için kullanılacak. 

  • Bağlı ortaklıklar bünyesindeki rüzgâr santralleri ve hibrit GES santrallerinde altyapı, kapasite ve verimlilik artışına yönelik yatırımlar
  • Bağlı ortaklıkların sermayesindeki payın arttırılması
  • Yurt içi ve yurt dışında enerji sektöründe yatırım fırsatlarının fonlanması
  • İşletme sermayesinin güçlendirilmesi.

Şirketin; bünyesindeki 10 lisanslı üretim tesisi dışında enerji üretim tesisi olarak planladığı başka yatırımları da var.

İlgili Haberler