1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji İş Sendikası Hak İş`e katıldı

Enerji İş Sendikası Hak İş`e katıldı

Enerji Günlüğü - 2013 yılından bu yana bağımsız olarak faaliyet gösteren Enerji İş Sendikası, Hak İş Konfederasyonu'na katıldı.Enerji İş Sendikası'nın...

Enerji İş Sendikası Hak İş`e katıldı

Enerji Günlüğü - 2013 yılından bu yana bağımsız olarak faaliyet gösteren Enerji İş Sendikası, Hak İş Konfederasyonu'na katıldı.

Enerji İş Sendikası'nın olağanüstü genel kurulu, sendikanın Fatih'teki genel merkezinde yapıldı. Kurulduğu günden beri faaliyetlerini bir konfederasyona bağlı olmadan bağımsız bir şekilde yürüten sendika, genel kurulda oybirliğiyle Hak-İş Konfederasyonu'na bağlanma kararı aldı.

CUNTACI SENDİKA DÖNEMİ BİTTİ

Tek aday olarak girdiği seçimlerde yeniden başkanlığa Mahmut Altunsoy yaptığı konuşmada, "Şimdi cuntalardan güç alan, tekel şeklindeki sendikacılık bitti. Artık güç işçiden alınacak" dedi. Altunsoy Kütahya Tunçbilek Termik Santrali'nde TES-İŞ'ten ayrılıp Enerji İş'e geçen işçilerin tehdit edildiği ve çeşitli şantajlara maruz bırakıldığını kaydederek "Sendikal hak diye işçiye bir kalıp sabun verenler şimdi bu hakkı da işçinin elinden almaya çalışıyor" diye konuştu.

TABELA YETMEZ, YAŞATMAK LAZIM

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay da Enerji İş'in Hak-İş'e bağlı 18. İş kolunu oluşturacağını söyledi. Toruntay, "20 iş kolu var ve Enerji İş'in katılımıyla konfederasyonumuzda 18 iş kolu sendikası bir araya gelmiş oldu. Ama sendika kurmak kadar onu yaşatmak da önemli. Tabela asmak, büro açmakla olmuyor. Sürekli olarak emekten, mücadeleden ve haktan yana olacağız" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler