1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjide merkez ülke hedefine SEERC katkısı

Enerjide merkez ülke hedefine SEERC katkısı

CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Zafer Benli, İstanbul’da düzenlenecek SEERC Konferansı’nın enerjide merkez ülke Türkiye hedefine kaktı sunacağını söyledi.

Enerjide merkez ülke hedefine SEERC katkısı

Enerji Günlüğü - Uluslararası Büyük Güç Sistemleri Konseyi (CIGRE) Güney Doğu Avrupa Bölgesi SEERC, 4. Konferansı için Türkiye’de buluşuyor. İstanbul’daki konferans, CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi başkanlığında düzenlenecek. Etkinlik, Avrupa’nın enerji devlerini bir araya getirecek.

CIGRE Türkiye Ulusal Komite Başkanı Zafer Benli, “2021’den bu yana sürdürdüğümüz CIGRE Güneydoğu Avrupa Bölgesel Konseyi Başkanlığımızı 4. SEERC İstanbul Konferansı ile taçlandırmaya hazırlanıyoruz. Avrupa’nın elektrikteki beyin takımını ülkemizde buluşturacak bu konferans ile 25 ülkeden 500’ün üzerinde iş insanı, uzman, akademisyen ve sektör temsilcisi; Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye’de buluşacak” dedi.

11-12 Ekim’de medeniyetlerin buluşma noktası İstanbul’da gerçekleşecek 4. SEERC Konferansı ile iki gün sürecek bir teknik buluşmanın Türkiye başkanlığında gerçekleşeceğine dikkat çeken Zafer Benli şöyle dedi:

“Cumhuriyetimizin 100. yılında sektörümüze ve ülkemize yakışır bir birlikteliği sağlayacağımızdan son derece eminim. Konferans boyunca gerçekleşecek fikir alışverişleri, akademik tartışmalar ve teknik oturumlarla ülkemizin enerjide merkez ülke olma hedefine de katkı sağlayacağız.”

4. SEERC Konferansı için dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek konukların, Türkiye elektrik endüstrisinin dinamizm ve büyüklüğünü bir kez daha görmüş olacağını ifade eden Zafer Benli ilgili sektör temsilcilerini etkinliğe şu sözlerle davet etti: “Konferansımızın emeği geçen tüm sponsor, akademisyen, uzman ve iş insanlarımızı bir kez daha kutluyorum. Enerji sektörümüzün tüm paydaşlarımızı konferansımıza davet etmekten onur duyuyorum.”

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler