1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EnerjiSA, AYEDAŞ`ı 1 Ağustos`ta devralıyor

EnerjiSA, AYEDAŞ`ı 1 Ağustos`ta devralıyor

Enerji Günlüğü - Sabancı Grubu ile E.ON ortaklığı Enerjisa, özelleştirme ihalesini kazandığı Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım bölgesini 1 Ağustos...

EnerjiSA, AYEDAŞ`ı 1 Ağustos`ta devralıyor

Enerji Günlüğü - Sabancı Grubu ile E.ON ortaklığı Enerjisa, özelleştirme ihalesini kazandığı Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım bölgesini 1 Ağustos itibariyle devralıyor. 

İstanbul Avrupa Yakası Elektrik Dağıtım Bölgesi'ni Cengiz-Kolin-Limak Grubu'nun devralmasından sonra, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Bölgesi de özel sektöre devrediliyor. Özelleştirme İdaresi tarafından açılan ihaleyi kazanan Türk-Alman ortaklığı EnerjiSA, AYEDAŞ'ı 1 Ağustos itibariyle devralacak.

SIRADA TOROSLAR VAR

Alman E.ON ile Sabancı Holding'in yüzde 50'şer payla ortak oldukları EnerjiSA, Toroslar Elektrik Dağıtım Bölgesi'nin ihalesine de en yüksek teklifi sunmuştu. EnerjiSA, Toroslar EDAŞ'ı da Ağustos ayı içinde ya da Eylül ayı başında devralmayı öngörüyor.

VANGÖLÜ DE AĞUSTOS'TA

Özel sektöre devir için ihale süreci tamamlanan son bölge olan Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ'nin de, ihalede en yüksek teklifi sunan Türkerler Grubu'na Ağustos ayı içinde devredilmesi bekleniyor. Vangölü'nün devrinin Eylül ayına sarkması da olasılıklar arasında. 

LİMAK GRUBU, HAMİTABAT DOĞALGAZ SANTRALİ'Nİ 1 AĞUSTOS'TA DEVRALIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler