1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa Enerji BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

Enerjisa Enerji BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

Sürdürülebilirlik konseptini bütünsel bir bakış açısıyla ele alan Enerjisa Enerji, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yerini aldı.

Enerjisa Enerji BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

Enerji Günlüğü - Sürdürülebilirlik konseptini bütünsel bir bakış açısıyla ele alan Enerjisa Enerji, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yerini aldı.

Elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi Enerjisa Enerji, dünyanın en büyük gönüllü kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) imzacısı oldu.

Enerji tedarikinde arz güvenliği ve kesintisiz enerji konularını sürdürülebilirlik ajandasında önceliklendiren Enerjisa Enerji, enerji arzında sürekliliğin sağlanmasına yönelik yatırımlarına ve enerji verimliliği ve e-mobilite alanlarında çalışmalarına devam ediyor.

Enerjisa Enerji, Borsa İstanbul'da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik alanında en iyi performans gösteren şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne dahil oldu.

Borsa İstanbul şirketleri arasında sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve uygulamaların artırılması amacıyla oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde şirketler, çevre, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, insan hakları, yönetim kurulu yapısı, iş sağlığı ve güvenliği gibi kriterlere göre değerlemeye tabi tutuluyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEĞİZ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser, “Sürdürülebilirlik konusunu hisse hikayemizin önemli bir unsuru olarak görüyoruz. Bu açıdan BIST sürdürülebilirlik endeksine ilk kez dahil olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz ve bu gelişimin marka değerimize de büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bundan sonra da, Enerjisa Enerji’nin çevresel, sosyal ve yönetişim konularında olan gelişimine devam etmesi ve Türkiye enerji sektöründe sürdürülebilirlik konusunda öncü konumunu koruması için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler