1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Enerjisa ikinci güneş santralini devreye aldı

Enerjisa ikinci güneş santralini devreye aldı

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa’nın Karabük’deki 7 megavatlık güneş enerjisi santrali de devreye alındı. Kurulu...

Enerjisa ikinci güneş santralini devreye aldı

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa’nın Karabük’deki 7 megavatlık güneş enerjisi santrali de devreye alındı. 

Kurulu güç açısından Türkiye’nin en büyük özel sektör elektrik üreticisi konumundaki Enerjisa, Bandırma’daki ilk güneş enerjisi santralinin ardından 3 ayda inşaatını tamamladığı ikinci güneş enerjisi santralini Karabük’te işletmeye aldı. 

Enerjisa Üretim, yaklaşık 6,5 milyon dolarlık yatırımla 3 ayda tamamladığı Karabük GES ile güneş enerjisine dayalı üretim gücünü 9 megavata çıkarmış oldu. 

7 megavat kurulu güce sahip Karabük GES, yılda toplam 11,4 GWh elektrik üreterek 5.000 hanenin tüm enerji ihtiyacını karşılayacak. Santral, Karabük’teki en büyük GES yatırımı olma özelliğini de taşıyor.

 

Avrupa ve diğer dünya devletlerine göre ülkemizin güneş enerjisi potansiyeli ve yıllık güneşlenme süresi oldukça yüksek. Güneş Enerjisi Potansiyeli Atlası’na (GEPA) göre ülkemizde, yıllık toplam güneşlenme süresi 2737 saat ve ortalama toplam gelen güneş enerjisi miktarı ise 1527 kWh/m²yıl.  Türkiye, konumu itibariyle güneş enerjisi için Avrupa’da İspanya’dan sonra en verimli ülkelerden bir tanesi.

Önceki ve Sonraki Haberler