1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa iklim değişikliği ve karbon yönetimine odaklandı 

Enerjisa iklim değişikliği ve karbon yönetimine odaklandı 

Enerjisa Enerji, İklim Değişikliği ve Karbon Yönetimi başlığının ön planda olduğu Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladığını bildirdi.

Enerjisa iklim değişikliği ve karbon yönetimine odaklandı 

Enerji Günlüğü - Ana hissedarları Sabancı Holding ve E. ON SE olan elektrik dağıtım şirketi Enerjisa Enerji, 4. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Enerjisa CEO’su Pınar, 2021 yılında sürdürülebilirlik yatırımlarının yüzde 119 arttığını belirtti. 

Sürdürülebilirlik yaklaşımı ile faaliyetlerini sürdürmeyi hedefleyen elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji AŞ, 2021 yılı “Sürdürülebilirlik Raporu’nu” yayımladı. 

Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi’nin (International Integrated Reporting Council- IIRC) yayımladığı uluslararası çerçeve ve GRI Standartları “temel” seçeneğine uyumlu olarak hazırlanan raporda İklim Değişikliği ve Karbon Yönetimi başlığı ön planda tutuldu. Strateji ve yönetişim süreçlerinin yanı sıra tüm operasyonlarında Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını rehber edindiğini belirten Enerjisa Enerji, sürdürülebilirlik faaliyetlerine devam ettiğini bildirdi. 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YATIRIMLARI %119 ARTTI 

Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim performanslarını her geçen gün daha da geliştirdiklerini belirten Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, hedef ve performanslarının özetlendiği 2021 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyuyla paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Pınar, sürdürülebilirlik yaklaşımının düşük karbonlu ve daha yeşil bir enerji sektörüne dönüşüm fırsatlarından yararlanmaları konusunda etkili olduğunu ifade ederek “Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi olarak 2021 yılındaki sürdürülebilirlik yatırımlarımız 2020 yılına göre yüzde 119 artış göstererek 330 milyon TL’ye ulaştı.  GES yatırımları, enerji verimliliği uygulamaları ve Türkiye’nin ilk ve en hızlı elektrikli araç şarj istasyon ağı olan Eşarj’a ilişkin yatırımlar sürdürülebilir yatırımlarımızın çoğunluğunu oluşturuyor” dedi. 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE KARBON YÖNETİMİ ÖNCELİKLER LİSTESİNDE 

Enerjisa Enerji CFO’su Dr. Michael Moser ise rapora ilişkin açıklamasında, Enerjisa’nın sektörü ve müşterilerini enerjiyle buluşturmak amacıyla Yeni Enerji Dünyası’nı Türkiye’ye inşa etmeye çalıştıklarını kaydetti. 

2021 yılında şebeke altyapılarını genişletmeye devam ettiklerini belirten Moser, elektrik dağıtım şebekelerine 2020 yılına kıyasla yüzde 56 artışla 2,8 milyar lira yatırım yaptıklarını ve bu yatırımların kesintisiz enerji sağlama taahhütlerini ortaya koyduğunu savundu. 

2022 yılında şirketlerin değerlendirildiği FTSE4Good endeks serisine dahil edildiklerini aktaran Moser, şu değerlendirmelerde bulundu: 

“Gezegenimizi korumak için dünyanın her yerinden sonsuz bir çaba ve odaklanmaya ihtiyacımız var. Tam bu noktada Enerjisa olarak, düşük karbonlu bir dünyaya dönüşümde sektörümüzün oynadığı kritik rolün bilinci ve paydaşlarımızın katkılarıyla iklim değişikliği ve karbon yönetimini öncelikler listemizin en başına yerleştirdik. Çünkü biliyoruz ki çevre dostu olmak büyüme ve refahı da beraberinde getiriyor”.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler