1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa, Ümraniye Belediyesi’nin elektrik tüketimini düşürdü

Enerjisa, Ümraniye Belediyesi’nin elektrik tüketimini düşürdü

Enerjisa Enerji ile Ümraniye Belediyesi’nin hayata geçirdiği LED aydınlatma dönüşüm projesi ile yıllık toplam elektrik enerjisi tüketimi yüzde 13 azaldı.

Enerjisa, Ümraniye Belediyesi’nin elektrik tüketimini düşürdü

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji ile Ümraniye Belediyesi’nin hayata geçirdiği LED aydınlatma dönüşüm projesi ile yıllık toplam elektrik enerjisi tüketimi yüzde 13 azaldı.

İstanbul Anadolu Yakası (AYEDAŞ), Başkent ve Toroslar elektrik dağıtım bölgelerinde faaliyet gösteren Enerjisa Enerji, elektrik tüketiminde azalmayı da sağlayan verimlilik projelerinde Ümraniye Belediyesi ile bir ilke imza attı. Ümraniye Belediye binası ve otoparklarındaki 2.981 adet aydınlatma armatürünün yeni LED armatürler ile değişimi konusunda Enerjisa Enerji ve Ümraniye belediyesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

YÜZDE 13 DAHA AZ ELEKTRİK TÜKETİMİ

Anlaşma ile Ümraniye Belediyesi’nin yıllık toplam elektrik enerjisi tüketiminde yüzde 13 tasarruf sağlanacağı öngörülüyor. Enerjisa Enerji Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk LED aydınlatma teknolojileri ile konfor şartlarını daha iyi seviyeye taşıyarak, tesislerin aydınlatma kaynaklı enerji tüketiminin azaltılmasını hedeflediklerini söyledi.

893 BİN KWH ELEKTRİK TASARRUFU

Projenin yazılım destekli tasarım, en verimli armatür seçimi ve aydınlatma otomasyonları ile verimliliğin arttırılmasını sağladığını anlatan Esentürk, Ümraniye Belediyesi ile imzaladıkları anlaşma çerçevesinde 893 bin kWh tasarruf sağlandığını vurguladı. Ayrıca 485.256 kg CO2 salımının da engellendiğini vurgulayan Esentürk, projeyi farklı kurumlarla da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini anlattı.

BELEDİYEYE EK YÜK GETİRMİYOR

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da “Enerji sektörü ile kamu iş birliğinde bir ilk olma özelliğine sahip olan ve 4 yıl boyunca geçerli olacak Enerji Performans Sözleşmesi Modelinde tüm yatırım Enerjisa Enerji’ye ait olduğu için anlaşma Ümraniye Belediyemize hiçbir ek maliyet getirmemektedir. Yapılan bu tasarruf içerikli anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler