1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni, G. Kıbrıs sularındaki gazı için seçenek arıyor

Eni, G. Kıbrıs sularındaki gazı için seçenek arıyor

İtalyan Eni, 2024 yılında Güney Kıbrıs açıklarında yeni ve büyük bir projeyi onaylayacak. Yüzer LNG veya Mısır’ın gaz altyapısı ile bağlantı kurmak seçenekler arasında.

Eni, G. Kıbrıs sularındaki gazı için seçenek arıyor

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Güney Kıbrıs sularındaki gaz keşiflerini en iyi şekilde değerlendirebilmek için seçenekleri değerlendiriyor. 

İtalyan enerji şirketi Eni, Kıbrıs Adası açıklarındaki enerji çalışmalarına hız veriyor. Eni doğal kaynaklar başkanı Guido Brusco, 2024 yılında Güney Kıbrıs açıklarında yeni ve büyük bir projeyi onaylayacaklarını ve karada ve denizde sıvılaştırılmış doğal gaz çözümleri üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 

Eni’nin Güney Kıbrıs sularında keşfettiği gazı en iyi nasıl kullanacağı konusundaki düşüncelerini açıklayan Brusco, iki seçenekleri olduğunu ve bunların yüzer LNG ve Mısır’ın Zohr sahası altyapısıyla bağlantı kurmak olduğunu kaydetti. 

Şirket, ABD'li dev ExxonMobil ile Kıbrıs gaz kaynaklarının ortak gelişimi konusunda çalışma olasılığını da araştırıyor. Eni, son yıllarda Kıbrıs'ın güneyindeki Blok 6 açıklarında en az 4,5 trilyon fitküp gaz keşfetti. Gaz keşifleri 2018 ile 2022'nin sonları arasında sondaj yapılan derin su Calypso, Cronos ve Zeus kuyularında gerçekleştirildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler