1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK akaryakıtta tavan fiyat uygulamasını yeniden başlattı

EPDK akaryakıtta tavan fiyat uygulamasını yeniden başlattı

EPDK, akaryakıt sektöründe tüketicileri korumak, sektörün sürdürülebilir ve rekabetçi yapısını devam ettirebilmek, ortaya çıkan kâr oyunlarının tekrarlanmaması amacıyla “tavan fiyat” uygulaması başlattı.

EPDK akaryakıtta tavan fiyat uygulamasını yeniden başlattı

Enerji Günlüğü - EPDK, akaryakıt sektöründe tüketicileri korumak, sektörün sürdürülebilir ve rekabetçi yapısını devam ettirebilmek, ortaya çıkan kâr oyunlarının tekrarlanmaması amacıyla “tavan fiyat” uygulaması başlattı.

Daha önce 2009, 2014 ve 2015 yıllarında akaryakıtta tavan fiyat uygulayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bir kez daha akaryakıtta tavan fiyat uygulaması başlattı. Bugün olağanüstü toplanan Kurul, tüketicileri korumak, sektörün sürdürülebilir ve rekabetçi yapısını devam ettirebilmek, ortaya çıkan kâr oyunlarının tekrarlanmaması amacıyla “tavan fiyat” uygulanması kararı aldı. 

2 ay sürecek bu karar ile Türkiye’nin tüm illerinde uygulanacak tavan fiyatlar EPDK tarafından belirlenecek. Bu geceden itibaren yürürlüğe girecek tavan fiyat uygulaması kapsamında il bazında fiyatlar; EPDK’nın resmi internet sitesinden yayınlanacak. EPDK, geçtiğimiz günlerde akaryakıt fiyatlarındaki haksız kâr artışına müdahale etmiş ve gizli zam yaptığı tespit edilen akaryakıt dağıtım şirketleri hakkında inceleme başlatmıştı.

TAVAN FİYATA UYMAYAN ŞİRKETLERE CEZA

Şirketler bu fiyatlardan daha yüksek meblağlarda kesinlikle satış yapamayacak. Yaptığının tespiti halinde EPDK tarafından hakkında soruşturma başlatılacak ve gerekli idari yaptırımlar uygulanacak. 

“BAZI ŞİRKETLERİ EŞEL MOBİL UYGULAMASINI SUİSTİMAL ETTİ”

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz daha önce yaptıkları uyarılara rağmen bazı sektör oyuncularının gereken adımları atmadığını belirterek “Devletimiz, eşel mobil sistemi ile üzerine düşeni yaptı ancak ne yazık ki bazı şirketler kâr oyunları ile bu uygulamayı suiistimal etti. Yaptığımız incelemeler neticesinde tüketicimiz ve sektörümüz için en doğru kararı verdik” dedi.

Yılmaz, kararın ardından tavan fiyattan daha aşağı rakamlarda akaryakıt satışı, daha fazla fiyat rekabeti beklediklerini ifade ederek, “Fiyatlarda 17 ila 20 kuruşluk indirimler olacak. Ancak kimse tavan fiyattan bir kuruş pahalı satamayacak” dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler