1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Okumuş: Tavan fiyat sektöre yapılabilecek en büyük zulüm

Okumuş: Tavan fiyat sektöre yapılabilecek en büyük zulüm

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, EPDK’nın almış olduğu tavan fiyat kararının akaryakıt sektörüne yapılabilecek en büyük zulüm olduğunu söyledi. 

Okumuş: Tavan fiyat sektöre yapılabilecek en büyük zulüm

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, EPDK’nın almış olduğu tavan fiyat kararının akaryakıt sektörüne yapılabilecek en büyük zulüm olduğunu söyledi. 

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 81 ilde 2 ay süreyle uygulanacak akaryakıt fiyatlarında tavan fiyat uygulanması kararına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada kararın kesinlikle hatalı olduğunu kaydeden Okumuş, “Bu karar sektöre yapılabilecek en büyük zulümdür” ifadesini kullandı. 

SEKTÖRÜN İTHAMI ÜZÜNTÜ YARATTI

Okumuş, EPDK’nın cezayı suçu işleyene vermesi gerektiğini, sektörün tümünü bu şekilde cezalandırmanın ve karalamanın doğru olmadığını kaydetti. Sektörün EPDK’dan en büyük beklentisinin tavan değil, taban fiyat olduğunu ifade etti.

Okumuş, 200 milyar lirayı aşan piyasa büyüklüğüyle Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biri olan sektörün 100 bini aşkın kişiye istihdam sağladığını kaydederek, “Böylesi kritik bir sektörün düzenleyici kurum tarafından kamuoyu önünde “Haksız kar artışı”, “Gizli zam”, “Kar oyunları” gibi son derece mesnetsiz ifadelerle itham edilmesi emek yoğun olan sektörümüzden helal yoldan para kazananları tarifsiz bir üzüntüye sevk etti” dedi. 

İstasyon sahiplerinin diğer ticaret erbaplarından hiç farkı olmadığını belirten Okumuş, devletin dolaylı vergi gelirlerinin yaklaşık yüzde 26'sını sektör toplayarak peşin ödediğini söyledi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler