1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. EPDK Başkanı Yılmaz: ERRA sınırını netleştirsin

EPDK Başkanı Yılmaz: ERRA sınırını netleştirsin

Eneri Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji Pİyasası Düzenleyici Kuruluşlar Birliği’nin kendi coğrafi sınırları konusunu netleştirmesi...

EPDK Başkanı Yılmaz: ERRA sınırını netleştirsin

Eneri Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji Pİyasası Düzenleyici Kuruluşlar Birliği’nin kendi coğrafi sınırları konusunu netleştirmesi gerektiğini söyledi.  

Enerji Piyasası Düzenleyici Kuruluşları Bölgesel Birliği ERRA’nın 15. Yatırım ve Düzenleme Konferansı Slovakya’nın Başkenti Bratislava’da gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Slovakya Başbakanı Robert Fico Slovakya’nın Avrupa’daki en liberal enerji piyasasına sahip olduğunu ve bu bağlamda bölgelerarası işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Zirvenin enerji piyasalarına ilişkin farklı görüşlerin ortaya konması açısından bir fırsat olduğunu vurgulayan Başbakan Fico, tüm katılımcı ülkelere gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti. 

“ERRA SINIRLARINI BELİRLEMELİ” 

Konferans kapsamında ERRA yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da birliğin yeni üye alımı ve dışa açılım stratejileri konusunda değerlendirmelerde bulundu. ERRA’nın yeni üye alımı konusunda hangi ülkelere yöneleceğine karar vermeden bazı sorulara yanıt bulması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz şöyle konuştu:

“Diğer düzenleyici birliklerden farklı olarak ERRA’nın belli bir coğrafi sınırı bulunmuyor. ERRA’nın bir coğrafi sınırı olacak mı, olacaksa bu sınır nerede bitecek, bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Şu andaki üyelere bakıldığında ERRA’nın merkezine 10 saat mesafede olan Moğolistan ve Nijerya gibi ülkeler de var, hal böyleyken yakın coğrafyada bulunan ancak üye olmayan Türkmenistan, Özbekistan ve Belarus’un üyelikleri konusunda da girişimde bulunulabilir. Tabii ERRA’nın Afrika’ya olan ilgisi de mutlaka devam etmelidir.” 

“İRAN’IN DÖNÜŞÜ ÇOK ÖNEMLİ”

Yaptırımların kaldırılmasından sonra İran’ın dünya enerji pazarlarına dönüş yaptığını vurgulayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: “Elektrikte yatırım ihtiyacı olan İran düzenleme konusunu gündemine alabilir. ERRA’nın üyelik konusunda İran ile temasa geçmesi de önümüzdeki süreçte değerlendirilmesi gereken hususlar arasında yer almalıdır” dedi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler