1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EPDK İzdemir’in İzdemir Solar ile birleşmesiine onay verdi

EPDK İzdemir’in İzdemir Solar ile birleşmesiine onay verdi

EPDK, İzdemir Enerji’nin İzdemir Solar ile devir yoluyla kolaylaştırılmış usulde birleşmesi işlemine onay verdi.

EPDK İzdemir’in İzdemir Solar ile birleşmesiine onay verdi

Enerji Günlüğü - EPDK, İzdemir Enerji’nin İzdemir Solar ile devir yoluyla kolaylaştırılmış usulde birleşmesi işlemine onay verdi. İzdemir Enerji birleşme işlemi için SPK başvurusunu yaptı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK); İzdemir Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin [IZENR], sermayesine %100 oranında iştirak ettiği doğrudan bağlı ortaklığı İzdemir Solar Enerji AŞ ile İzdemir Solar’ın tüm aktif ve pasifini bir bütün halinde devralmak suretiyle birleşmesi işlemine onay verdi. 

İzdemir Enerji’den yapılan açıklamada, EPDK’nın onayının ardından 22 Eylül 2023 tarihinde, devir ve birleşme işlemleri için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yapıldığı bildirildi. 

İzdemir Enerji, devrolacak olan İzdemir Solar Enerji AŞ'nin oy hakkı veren paylarının tamamına sahip tek ortak olduğundan, sermaye artırımı yapılmayacak ve birleşme işlemi kolaylaştırılmış usulde birleşme hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilecek. 

Açıklamada, pay sahipleri açısından ayrılma hakkı doğmayacağı; birleşme nedeniyle İzdemir Enerji sermayesinin artırılmayacağı kaydedildi. 

SPK’dan birleşme işlemi için onay alınmasının ardından, taraflar arasında Birleşme Sözleşmesi imzalanacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler