1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İzdemir 51MW’lık bağlantı anlaşmasına onay aldı

İzdemir 51MW’lık bağlantı anlaşmasına onay aldı

Bakanlık, İzdemir’in GES projesine ilave 51MW güç ilavesi için bağlantı anlaşmasını onayladı.

İzdemir 51MW’lık bağlantı anlaşmasına onay aldı

Enerji Günlüğü - Bakanlık, İzdemir’in Manisa Salihli’deki arazisinde kurulumunu başlattığı GES projesine ilave 51MW güç ilavesi için bağlantı anlaşmasını onayladı. 

İzdemir Enerji Elektrik Üretim AŞ [IZENR], Manisa ilinin Salihli ilçesindeki arazisinde, enerji üretim kaynaklarını çeşitlendirmek adına inşaatına başladığı 24,1MWe kurulu gücündeki güneş enerjisi santrali (GES) yatırımına 51MWe kurulu güç ilave yatırımının bağlantı anlaşması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından onaylandı ve yürürlük kazandı.

Şirket Salihli’deki GES yatırımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yatırım teşvik belgesi almıştı. Yatırım tutarı 361.115.128 lira olan projenin 3 yıl süreli teşvik belgesi kapsamında %70 vergi indirimi; %30 yatırıma katkı oranı; 6 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği ve KDV istisnası bulunuyor. 

İzdemir, Salihli’de GES kurulumu başlattığı arazisinin tamamında enerji üretimi yapmayı planlıyor. Sahanın GES kapasitesi 147MWe düzeyinde. Bakanlığın onayının ardından bu kapasitenin 75,1MWe’lık kısmı resmi onay almış oldu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler