1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK’dan 10 şirkete lisans

EPDK’dan 10 şirkete lisans

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik, doğalgaz ve petrol piyasasında faaliyet göstermek isteyen 10 şirkete lisans verirken,...

EPDK’dan 10 şirkete lisans

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik, doğalgaz ve petrol piyasasında faaliyet göstermek isteyen 10 şirkete lisans verirken, 14 şirketin de lisansını sonlandırdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) edinilen bilgiye göre elektrik piyasasından faaliyet göstermek amacıyla Kurum’a müracaat eden 4 şirkete üretim, 1 şirkete ise tedarik lisansı verildi. Kurum, 9 şirketin de üretim lisansını iptal etti.

Petrol piyasasındaki 2 şirkete dağıtıcı, 1 şirkete madeni yağ lisansı verilirken, 4 şirketin madeni yağ ve 1 şirketin de depolama lisansı sonlandırıldı.

EDPK, ayrıca doğalgaz piyasasında faaliyet gösterecek 1 şirkete Spot LNG İthalat Lisansı, 1 şirkete de Sıkıştırılmış Doğal Gaz Lisansı verdi.

Öte yandan Denizatı Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti ve SFS Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’nin madeni yağ lisansı ile Softoil Akaryakıt Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin dağıtıcı lisansının son erdirilmesine ilişkin Kurul kararları ise geri alındı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler