1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. EPDK`ya hukukçu başkan mı?

EPDK`ya hukukçu başkan mı?

Enerji Günlüğü - Hasan Köktaş'ın görev süresinin dolmasından sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığı'na, 2. başkan Mustafa Yılmaz'ın...

EPDK`ya hukukçu başkan mı?

Enerji Günlüğü - Hasan Köktaş'ın görev süresinin dolmasından sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığı'na, 2. başkan Mustafa Yılmaz'ın atanabileceği ileri sürüldü.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Köktaş'ın görev süresinin dolmasından sonra, enerji kulislerinde yeni başkanın kim olacağı konuşuluyor.

KURUM İÇİNDEN BEKLENİYOR

Enerji Günlüğü'nün kulislerden aldığı duyumlara göre Başkanlık görevine, kurum içinden bir atama yapılması bekleniyor. Yeni Başkan olarak öne çıkan isim ise EPDK 2. Başkanı Mustafa Yılmaz.

HUKUKÇU BAŞKAN MI GELİYOR?

Mustafa Yılmaz'ın atanması halinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun başkanlığını bir hukukçu üstlenmiş olacak. 1966 Gaziantep Nizip doğumlu Mustafa Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

ENERJİ DAVALARINA BAKTI

1988 yılında hukuk eğitimini tamamlayan Yılmaz, 1989'da serbest avukatlığa başladı. Avukatlık mesleğinde, 1993-2004 yılları arasında özellikle enerji davalarına yoğunlaştı.

2004'TEN BU YANA EPDK'DA

Mustafa Yılmaz, 21 Şubat 2004 tarihinde EPDK Kurul Üyeliği görevine getirildi. Mustafa Yılmaz, 28 Ocak 2010 tarihinden bu yana EPDK 2.başkanlığı görevini sürdürüyor. Evli ve üç çocuk babası olan Mustafa Yılmaz orta derecede İnglizce biliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler