1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ sektör paydaşlarıyla atölye çalışması yapıyor

EPİAŞ sektör paydaşlarıyla atölye çalışması yapıyor

Enerji Günlüğü – EPİAŞ, elektrik sektörü paydaşlarıyla bir araya geldiği bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Enerji Piyasaları İşletme...

EPİAŞ sektör paydaşlarıyla atölye çalışması yapıyor

Enerji Günlüğü – EPİAŞ, elektrik sektörü paydaşlarıyla bir araya geldiği bir atölye çalışması gerçekleştirdi. 

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ), enerji sektörü paydaşlarıyla etkileşimi geliştirmek ve piyasalarda yaşanan sorunlar hakkındaki çözüm önerilerini tartışmak amacıyla, sektör paydaşlarının da katıldığı atölye çalışmaları başlattı. 

Atölye çalışmalarının birincisi 6 Eylül 2018 günü tedarik şirketlerinin katılımıyla; ikincisi ise 14 Eylül 2018 günü dağıtım şirketlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Çalışmaların temel hedefi; elektrik sektöründe ticaretin adil, şeffaf ve güvenilir bir şekilde yürütülmesine katkı sunulması idi. Bu çerçevede, düzenlenen atölyelerde; Piyasa Yönetim Sistemi üzerinden serbest tüketicilere ait endeks verilerinin kaydedilerek, ilgili tedarikçi ve tüketicilerle paylaşılması sürecinde yaşanan sorunların analizi ile çözüm yöntemlerinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, “Bu atölyeleri, piyasanın gelişimini desteklemesinin yanı sıra, katılımcılarımızla işbirliği içerisinde hareket etme ve şeffaflık gibi konular açısından da çok önemli görüyoruz” diye konuştu. 

Atölye çalışmalarının tamamlanmasının ardından katılımcılarla online ortamda bir anket formu paylaşıldı ve görüşleri alındı. Atölye çalışmalarında elde edilen veriler derlenerek bir rapor halinde yayınlanacak. Çalışmaların ardından planlanan işlerin gerçekleşme oranı ve çalışmaların sahaya etkisi de etki analizi ve ara değerlendirme çalışmalarıyla ölçülecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler