1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ermenistan Rus gazından şüphe ediyor

Ermenistan Rus gazından şüphe ediyor

Enerji Günlüğü - Ermenistan Ekonomi Bakanlığı, Rusya'dan ithal edilen doğalgazın ısıl değerini kontrol amacıyla komisyon kuruyor.Ermenistan Başbakanı...

Ermenistan Rus gazından şüphe ediyor

Enerji Günlüğü - Ermenistan Ekonomi Bakanlığı, Rusya'dan ithal edilen doğalgazın ısıl değerini kontrol amacıyla komisyon kuruyor.

Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan, abonelerden gelen şikayetler üzerine Rusya'dan ithal edilen gazın ısıl değerini kontrol amacıyla bir komisyon kuruluyor.

ABONELER ISI KALİTESİNDEN ŞÜPHELİ

Ermenistan'ın çeşitli bölgelerinden insanların gazın az kalorili olduğuna ve yeterince ısıtmadığına dair yaptıkları şikayetler nedeniyle böyle bir komisyonun kurulması kararlaştırıldığı bildiriliyor. Ayrıca,Gazprom’dan alınandoğalgazın gerekli parametrelere cevap vermediği, gazın yanması sonucunda alınan ısının olması gereken 7.6 bin ve 9.5 bin kalori arasında olmadığı ifade ediliyor.

Geçen yılın sonunda Rusya, petrol, doğalgaz ve elmas ihracatında Ermenistan için gümrük vergilerini iptal etmişti. Böylece Ermenistan 1000 m3 doğalgazı Rusya'dan 189 dolara alıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler