1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Eşarj ve Kadoil’den hızlı şarj için işbirliği

Eşarj ve Kadoil’den hızlı şarj için işbirliği

Enerjisa Enerji iştiraki Eşarj, akaryakıt dağıtım şirketi Kadoil ile Türkiye’deki elektrikli araç şarj istasyon ağını genişletiyor.

Eşarj ve Kadoil’den hızlı şarj için işbirliği

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin önde gelen elektrikli araç şarj ağı işletmecisi Eşarj, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması ve hızlı şarj istasyonu yatırımlarını yaygınlaştırmak amacıyla iş birliklerine gidiyor.

Enerjisa Enerji’nin yüzde 94 hissesine sahip olduğu Eşarj, akaryakıt dağıtım şirketi Kadoil ile bir işbirliği protokolü imzaladı. Buna göre 600’den fazla Kadoil akaryakıt istasyonlarına Eşarj işbirliğiyle şarj istasyonları kurma çalışmaları başlıyor. İlk etapta, 50 ilde 100 şarj istasyonu kurulacağı açıklandı.

Eşarj ve Kadoil iş birliği kapsamında kurulacak tüm şarj istasyonları Yüksek Hızlı (DC) şarj hizmeti sunacak. Elektrikli araçlar, yüksek hızlı şarj cihazlarıyla bataryalarını 30 dakikada yüzde 80 doluluk oranına getirebilecek. Şarj istasyonları, tüm elektrikli araç sahiplerinin erişimine açık tutulacak. 

Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar konuya ilişkin açıklamasında “Türkiye’nin ilk elektrikli araç şarj istasyonu ağı Eşarj olarak ülkemize ve insanımıza karşı sorumluluklarımız var” dedi. Kullanıcıların kesintisiz ve konforlu yolculuk imkanı sunmanın önemini vurgulayan Pınar, bu çerçevede elektrikli araç ekosistemine dahil olmak isteyen her paydaşla iş birliğini önemsediklerinin altını çizdi. 

Kadoil Yönetim Kurulu Başkanı Nergiz Kadooğlu Çifçi yeni mobilite ve elektrifikasyonun hayatın bir parçası haline geldiğini ifade ederek “Yaygın bir şarj istasyonu altyapısının kurulması bu değişimin olmazsa olmazı. Kadoil olarak, bu yeni geleceğe uyum sağlamak ve mevcut yatırımlarda göz önüne alındığında, şarj istasyon alt yapısı için akaryakıt istasyonlarının tercih edileceğine inanıyoruz. Eşarj işbirliğiyle tüm elektrikli araç sahibi misafirlerimize Kadoil güvencesinde hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler