1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. EÜAŞ 5 yılda yüzde 5 enerji verimliliği hedefliyor

EÜAŞ 5 yılda yüzde 5 enerji verimliliği hedefliyor

EÜAŞ Genel Müdürü İzzet Alagöz, 5 yıl içerisinde enerji verimliliğini yüzde 5 arttıracaklarını söyledi.

EÜAŞ 5 yılda yüzde 5 enerji verimliliği hedefliyor

Enerji Günlüğü - EÜAŞ Genel Müdürü İzzet Alagöz, 5 yıl içerisinde enerji verimliliğini yüzde 5 arttıracaklarını söyledi.

Enerji Bakanlığı Elektrik Üretim AŞ. (EÜAŞ) Genel Müdürü İzzet Alagöz, Enerji Verimliliği Derneği tarafından gerçekleştirilen “Verimli Buluşmalar” toplantı dizisinin üçüncüsünde yaptığı değerlendirmede, 5 yıl içerisinde enerji verimliliğini yüzde 5 arttıracaklarını söyledi. 

Alagöz, “Elektrik Üretim AŞ olarak 60’a yakın elektrik santrali işletiyoruz. Devlete, millete ve bakanlığa olan birinci dereceli sorumluluğumuz, bu santralleri işler halde bulundurmak, gerekli bakımlarını yapmak. Bunu yaparken de verimlikle ilgili sorgulama yapılması çok önemli ve gerekli. Bu noktada Bakanlığımıza bir söz verdik ve enerji verimliliği ile ilgili özel bir çalışma başlattık. Enerji verimliliğini portföy bazında her yıl yüzde 1 artırarak 5 yılda yüzde 5 verimlilik sağlayacağız" dedi.  

Alagöz, bu nedenle EÜAŞ içerisinde Enerji Verimliliği Daire Başkanlığı oluşturduklarını; bu başkanlığın bütün santrallerde yaptıkları ölçme ve izleme süreçleri sonrasında geliştirdikleri projelerle verimliliği arttırmaya çalıştıklarını ifade etti. 

TOPLUM BİLİNÇLENDİRİLMELİ

Alagöz, enerji verimliliğinin, üzerinde çok konuşulan ve herkesin gündeminde olmasına karşın bu alandaki çalışmaların yoğunlaşmadığına vurgu yaparak “Kaynakları israf etme gibi bir lüksün bulunmaması sebebiyle toplumun bu konuda uyarılması, bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bunun için teknik çalışmalar da yapmalıyız ama daha çok bir bilinçlendirme, algı oluşturma noktasında da hem çalışanlarımızı hem üreticileri hem tüketicileri açıkçası uyandırmalıyız. Bu yüzden Enerji Verimliliği Derneği çok ciddi bir iş yapıyor” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler