1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EÜAŞ şirketlerden elektrik satın alacak

EÜAŞ şirketlerden elektrik satın alacak

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), yerli kömür, ithal kömür, doğal gaz yakıtlı santraller ve yenilenebilir enerji kaynaklı santrallerden 2025 yılı sonuna kadar 281,5 milyar kWh’e kadar elektrik satın alacak.

EÜAŞ şirketlerden elektrik satın alacak

Enerji Günlüğü - Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), 1 Nisan 2022 ile 31 Aralık 2025 döneminde şirketlerden toplam 281,5 milyar kWh’e kadar elektrik satın alacak.

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), yerli kömür, ithal kömür, doğal gaz yakıtlı santraller ve yenilenebilir enerji kaynaklı santralleri işleten lisans sahibi özel şirketler ile tedarik lisansı sahibi özel şirketlerden 1 Nisan 2022 ile 31 Aralık 2025 döneminde elektrik enerjisi satın alacağını açıkladı. 

Açıklamaya göre, yıl boyu baz yük dağılımıyla: yerli kömür yakıtlı santralleri işleten lisans sahibi özel şirketlerden 150 milyar kWh’e kadar, ithal kömür yakıtlı santralleri işleten lisans sahibi özel şirketlerden 44 milyar kWh’e kadar, doğalgaz yakıtlı santralleri işleten lisans sahibi özel şirketlerden 44 milyar kWh’e kadar, yenilenebilir enerji kaynaklı santralleri işleten lisans sahibi özel şirketler ile tedarik lisansı sahibi özel şirketlerden 17,5 milyar kWh’e kadar elektrik alınacak. 

Ayrıca çeyrek dönem baz yük dağılımıyla, yenilenebilir enerji kaynaklı santralleri işleten lisans sahibi özel şirketler ile tedarik lisansı sahibi özel şirketlerden 26 milyar kWh’e kadar, olmak üzere elektrik enerjisi satın alımı yapılacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler