1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Evcit: Çatı GES pazarını halkın dinamizmi geliştirecek

Evcit: Çatı GES pazarını halkın dinamizmi geliştirecek

Enerji Günlüğü - Zorlu Solar Direktörü Evren Evcit, çatı üstü güneş enerji sistemleri pazarını Türk halkının dinamizminin ortaya çıkaracağını...

Evcit: Çatı GES pazarını halkın dinamizmi geliştirecek

Enerji Günlüğü - Zorlu Solar Direktörü Evren Evcit, çatı üstü güneş enerji sistemleri pazarını Türk halkının dinamizminin ortaya çıkaracağını söyledi. 

Zorlu Solar Direktörü Evren Evcit, Ankara’da düzenlenen Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı EIF 2017’deki Çatı Üstü GES ve Mevzuat başlıklı panelde yaptığı konuşmada çatı üstü solar uygulamalarını bireysel ve endüstriyel olmak üzere iki segmentte değerlendirmek gerektiğini belirtti. Endüstriyel segmentte 350 milyon metrekarelik bir pazar bulunduğunu kaydeden Evcit, “Bu, 25 GW kurulum potansiyeli anlamına geliyor. 1 milyon metrekareye 80 MW’lık bir kurulum yapılabiliyor ve mevzuat konusunda herhangi bir pürüz bulunmuyor” dedi. Bireysel pazarın ise 3,5 milyar metrekare ve 250 GW kurulum imkanı ile endüstriyel tarafın yaklaşık 10 katı potansiyel sunduğunu vurgulayan Evcit “Ancak mevzuat anlamında aşılması gereken bir takım pürüzler taşıyor. Bugün Türkiye solar termal alanında dünyanın en büyük üçüncü pazarı. Bunu sağlayan Türk halkının dinamizmi. Mevzuatların basitleştirilmesiyle bireysel çatı uygulamalarında da bu düzeye gelebiliriz. Türk halkının dinamizmi çatı pazarını ortaya çıkaracak” ifadelerini kullandı. 

Çatı Üstü GES ve Teknoloji başlıklı paneline konuşmacı olarak katılan Zorlu Solar Teknik Müdürü Halil Oral ise elektrik üretebilen membran, kiremit gibi inovatif çözümlerin pazara sunulmaya başladığını belirterek, yeni teknolojilerle Türkiye’de solar çatı uygulamalarına çok hızlı geçiş yapılabileceğine dikkat çekti.

Güneş enerjisi alanında yeni nesil teknolojiler geliştiren First Solar’ın 26 ülkede en büyük iş ortağı ve tek distribütörü Zorlu Solar, 08-10 Kasım 2017 tarihlerinde Congresium Ankara’da düzenlenen 10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı EIF 2017’de en yeni teknoloji ve çözümlerini tanıtıyor.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü /ANKARA

Önceki ve Sonraki Haberler