1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fas 2030’da nükleer enerjiyi hedefliyor

Fas 2030’da nükleer enerjiyi hedefliyor

Enerji Günlüğü – Kuzey Afrika ülkesi Fas, gelişen ekonomisi ile paralel artan elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için 2030 yılında nükleer enerjiden...

Fas 2030’da nükleer enerjiyi hedefliyor

Enerji Günlüğü – Kuzey Afrika ülkesi Fas, gelişen ekonomisi ile paralel artan elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için 2030 yılında nükleer enerjiden yararlanmayı planlıyor.

Enerji ihtiyacı artan ve enerjide büyük oranda dışa bağımlı olan Fas, enerji bileşimine nükleer enerjiyi de katma olasılığını değerlendiriyor.

Fas Ulusal Nükleer Enerji, Bilimler ve Teknoloji Teknikleri Merkezi'nin (CNESTEN) Genel Müdürü Halid El Mediouri, Fas ulusal enerji stratejisi kapsamında nükleer enerjiyi ülkenin gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamak için uzun vadeli bir alternatif olarak düşündüklerini ve uluslararası standartlarla uyumlu bir nükleer enerji projesi için altyapı çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Şu ana kadar bu konuda somut bir adım atılmış değil. Ancak şimdi 1950’li yıllarda ilaç, tarım ve endüstriyel çalışmalar için kullanılan Maamora Nükleer Araştırma Merkezi’nde nükleer enerji çalışmalarına da başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler