1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Fethiye Yanıklar’da jeotermal kaynak aranacak

Fethiye Yanıklar’da jeotermal kaynak aranacak

Çelikpark Grup, Muğla’nın Fethiye ilçesinde Yanıklar Mahallesi’nde yedi adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Fethiye Yanıklar’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Çelikpark Grup, Muğla’nın Fethiye ilçesinde Yanıklar Mahallesi’nde yedi adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Muğla İli, Fethiye İlçesi, Yanıklar Mahallesi, 2020A001 Ruhsat Numaralı, 3391730 Erişim Numaralı sahada yaklaşık 2 bin hektarlık alanda Çelikpark Grup İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Sondaj Yöntemi İle Jeotermal Kaynak Arama Faaliyeti planlanıyor. Yaklaşık yarım milyon lira değerindeki proje kapsamında, her biri maksimum 1480 metre derinliğinde 1000 metrekarelik alanda Rotary Sulu Sistem Sondaj Makinesi ile 7 adet sondaj çalışması yapılacak. Her sondaj alanında 3 ay çalışılması öngörülüyor.

Sondaj ile yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenilecek. Sondaj verilerinin olumlu olması durumunda kuyu ağzı vana ile kapatılarak kontrol altına alınacak. Verilerin olumsuz sonuçlanması durumunda ise kuyu ağzı betonlanarak kapatılacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler