1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Finlandiya'nın yeni nükleer reaktörü bir ay ertelendi

Finlandiya'nın yeni nükleer reaktörü bir ay ertelendi

Finlandiya, 1600 MW’lık 3. nesil basınçlı su reaktörü Olkiluoto 3’te elektrik üretimini kontrol fonksiyonlarında gerekli değişiklikler nedeniyle Şubat sonuna erteledi.

Finlandiya'nın yeni nükleer reaktörü bir ay ertelendi

Enerji Günlüğü - Finlandiya, Olkiluoto Nükleer Enerji Santrali’nin üçüncü reaktörü Olkiluoto 3’te elektrik üretimini bir ay erteledi. 

Finlandiya'nın yeni Olkiluoto 3 nükleer reaktöründe elektrik üretimi bir ay ertelendi. İşletmeci şirket Teollisuuden Voima (TVO) yaptığı açıklamada, Olkiluoto 3 nükleer reaktöründe elektrik üretiminin başlatılmasının Şubat ayı sonuna ertelendiğini duyurdu. 1600 MW kapasiteli reaktörün Ocak ayında ulusal elektrik şebekesine gelmesi bekleniyordu.

Açıklamada, test sırasında tesisin kontrol fonksiyonlarının değiştirilmesi gerektiği ve gecikmenin bu nedenle yaşanacağı kaydedildi. Açıklamaya göre düzenli, tam kapasiteli elektrik üretiminin sağlanması da Haziran yerine Temmuz ayına ertelendi. 

Dünyada inşa edilmeye başlanan ilk EPR türü 3. nesil basınçlı su reaktörü (PWR) olan Olkiluoto 3 reaktörünün 2009'da bitirilmesi gerekiyordu. Ancak projede, TVO ile tesisin teknoloji tedarikçileri Fransız Areva ve Alman Siemens arasında çok sayıda gecikmeye ve uzun bir yasal savaşa yol açan teknolojik aksilikler yaşandı.

Finlandiya'nın Eurajoki belediyesinde bulunan Olkiluoto Nükleer Enerji Santrali, 1979 yılında hizmete girdi. Santral her biri 880 MW kapasiteli iki reaktörden oluşuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler