1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fransa denizüstü RES hedefini büyüttü

Fransa denizüstü RES hedefini büyüttü

Fransa, on yıl içinde denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi için açacağı ihalelerde daha önce belirlediği kapasiteyi revize ederek 5 bin MW’dan 8 bin MW’a çıkardı.

Fransa denizüstü RES hedefini büyüttü

Enerji Günlüğü - Fransa, on yıl içinde denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi için açacağı ihalelerde daha önce belirlediği kapasiteyi revize ederek 5 bin MW’dan 8 bin MW’a çıkardı.

Fransız hükümeti, yayınladığı enerji programında önümüzdeki on yıl içinde açık deniz rüzgar ihale kapasitesini, önceki 5 bin MW hedefinden 8 bin MW'a çıkaracağını doğruladı.

Sabit denizüstü rüzgar santralleri için ihaleler, doğu Kanalı'ndaki bir saha için bu yıl başlayacak, bir diğeri Güney Atlantik bölgesi için 2021-22 arasında büyük olasılıkla Oleron alanı için yapılacak. Bir diğeri ise 2023'te gerçekleştirilecek ancak henüz yeri belirlenmiş değil. 250 MW'lık yüzde rüzgar santralleri için ise ihaleler 2021 ve 2022 yıllarında yapılacak. 

2024-28 arası, 1000 MW sabit veya yüzer denizüstü rüzgar kapasitesi kurulacak. Böylece 2028 yılına kadar 6.200 MW denizüstü rüzgar kapasitesi işletmede olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler