1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa EDF'nin tam kontrolü için kesenin ağzını açtı

Fransa EDF'nin tam kontrolü için kesenin ağzını açtı

Avrupa'nın en büyük nükleer santral operatörü olan EDF’nin % 84 hissesine sahip olan Fransız hükümeti, kalan hisseler için 9,7 milyar euro teklif etti.

Fransa EDF'nin tam kontrolü için kesenin ağzını açtı

Enerji Günlüğü - Fransız hükümeti, ülkenin nükleer enerji devi EDF'nin tam kontrolünü elde etmek için 9,7 milyar euro teklif etti.

Fransız hükümeti, Avrupa'nın en büyük nükleer santral operatörü olan Électricité de France SA’nın (EDF) tamamen kamulaştırılmasına yönelik hazırladığı planın detaylarını açıkladı. Hükûmet, EDF’deki sahip olmadığı %16 hissesini satın almak üzere 9,7 milyar euro teklif yaptı. Fransa Maliye bakanlığı açıklamasına göre, EDF hisseleri için 5 Temmuz'daki borsa kapanış fiyatına göre yüzde 53 prim ile hisse başına 12 dolar teklif edildi. Fransız hükümetinin, süreci Ekim ayı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, şirketin bilançosunun, tüketicileri enerji fiyatlarındaki artışlardan korumak için alınan önlemlerden ve üretimdeki aksaklıklardan olumsuz etkilenmesi sonucunda bu adımın atılacağı aktarıldı.

EDF'nin tamamen kamunun kontrolüne geçmesi, hükümeti Şirket'in borçlarını yeniden yapılandırma konusunda daha geniş hareket alanı verecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler