1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. EDF’den Fransa hükümetine tazminat davası!

EDF’den Fransa hükümetine tazminat davası!

Fransa’nın en büyük elektrik dağıtım şirketi EDF, yılbaşından bu yana 8,2 milyar dolar zarar ettiğini belirterek, hükümete tazminat davası açtı.

EDF’den Fransa hükümetine tazminat davası!

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi EDF, elektrik fiyatlarındaki artışı sınırlayan hükümete karşı bu yılki zararını karşılaması için tazminat davası açtı. 

Fransız elektrik iletim şirketi EDF (Électricité de France), Fransa hükûmetinin elektrik fiyatlarındaki artışı sınırlama kararı nedeniyle zarar ettiğini belirterek hükümete 8,2 milyar dolar tazminat talebiyle dava açtı. Şirket, rakiplerine daha ucuza enerji sattığı için yılbaşından bu yana 8,3 milyar dolar zarar ettiğini ve bu yıl toplam zararının 15 milyar doları aşabileceğini aktardı. 

Emmanuel Macron'un hükümeti, artan enerji fiyatları karşısında geçim kriziyle mücadele eden haneleri desteklemek için EDF'yi rakiplerine piyasa oranlarının altındaki fiyatlarla enerji satmaya zorlamıştı.

Devletin kontrolündeki enerji sağlayıcısı EDF, Fransız nükleer güç reaktörlerini işletiyor. Fransa halihazırda 56 faal reaktöre sahip ve elektriğinin yaklaşık yüzde 70'ini nükleer enerjiden sağlıyor.

Fransız hükümeti EDF’nin %84 hissesine sahip. Hükümet geçtiğimiz haftalarda, şirkette sahip olmadığı %16 hissesini de satın alacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler