1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa 6 yeni nükleer reaktör kuracak

Fransa 6 yeni nükleer reaktör kuracak

Fransa 6 yeni nükleer reaktörün kurulumu için yaklaşık 50 milyar dolar harcayacak. Reaktörlerin 2035’ten önce devreye alınması bekleniyor.

Fransa 6 yeni nükleer reaktör kuracak

Enerji Günlüğü - Enerji krizini nükleer enerji ile aşmayı hedefleyen Fransa, ilk yeni nesil nükleer reaktörlerini 2027'den önce inşa etmeye başlayacak.

Fransa yerel basınında çıkan haberlere göre, Fransa ilk yeni nesil nükleer reaktörlerini Mayıs 2027'den önce inşa etmeye başlayacak. Habere göre hükümet, karbon nötr hedefi kapsamında 2030 yılı sonuna kadar kullanım ömürleri dolan mevcut tesislerin yerine en az altı yeni "Avrupa Basınçlı Reaktör" inşa etmeyi planlıyor. Reaktörlerin 2035 yılından önce elektrik üretimine başlayabileceği kaydediliyor.

Fransız hükümeti bu yatırımlar için tahmini olarak 51,7 milyar euro (49,7 milyar dolar) harcamayı planlıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron daha önce iklim yasası kapsamında sekiz yeni nesil nükleer santral inşa etme sözü vermişti.

Fransa, 18 nükleer santralde faaliyette olan 56 reaktör ile elektriğin yaklaşık yüzde 70'ini nükleer enerjiden sağlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler