1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa ısınan nehirlere rağmen nükleer muafiyetini uzattı

Fransa ısınan nehirlere rağmen nükleer muafiyetini uzattı

Fransa’da artan nehir sıcaklıklarına rağmen, beş nükleer elektrik santralinin nehirlere sıcak su boşaltmaya devam etmesine izin veren geçici muafiyet 11 Eylül’e kadar uzatıldı.

Fransa ısınan nehirlere rağmen nükleer muafiyetini uzattı

Enerji Günlüğü - Fransa, sıcak hava dalgası sırasında nükleer santralleri çalışır durumda tutmak için nehirlere sıcak su boşaltmaya izin veren geçici muafiyetleri uzattı.

Yazın dördüncü sıcak dalgası ve enerji krizi ile mücadele eden Fransa’da yüksek nehir sıcaklıkları, korozyon sorunları ve bakım nedeniyle reaktörlerinin neredeyse yarısının devre dışı olduğu bir zamanda Fransa'nın zaten düşük olan nükleer üretimini azaltmakla tehdit ediyor. Bu nedenle Fransa, nükleer santralleri çalışır durumda tutmak için kuralları değiştirdi. 

Fransa’nın nükleer enerji düzenleyicisi Fransız Nükleer Güvenlik Otoritesi - ASN, beş elektrik santralinin nehirlere sıcak su boşaltmaya devam etmesine izin veren geçici muafiyetleri uzattı. ASN yaptığı açıklada, hükümetin Bugey, Saint Alban, Tricastin, Blayais ve Golfech santrallerinde Temmuz ortasında getirilen muafiyetlerin 11 Eylül tarihine kadar uzatılması talebini onayladığını bildirdi. 

EDF ÜRETİM KISITLAMASINI KALDIRDI

Öte yandan nükleer enerji santralleri işletmecisi EDF, Rhone nehri üzerindeki Saint Alban ve Bugey Nükleer Santrallerinde üretim kısıtlaması uyarılarını kaldırdığını açıkladı. Bölgede nehir sıcaklıklarının 14 Ağustos'ta zirve yapması bekleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler