1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Fransız devleti Paris hava kirliliğinde kusurlu bulundu

Fransız devleti Paris hava kirliliğinde kusurlu bulundu

Fransız mahkemesi, başkent Paris'teki hava kirliliğinden dolayı devleti gerekli önlemleri almayarak yetersiz kaldığı gerekçesiyle kusurlu buldu.

Fransız devleti Paris hava kirliliğinde kusurlu bulundu

Enerji Günlüğü - Fransız mahkemesi, başkent Paris'teki hava kirliliğinden dolayı devleti gerekli önlemleri almayarak yetersiz kaldığı gerekçesiyle kusurlu buldu.

Fransa’da ilk defa bir mahkeme hava kirliliği sorununda devleti kusurlu buldu. Paris banliyösü Montreuil’deki idari mahkeme, solunum sorunu çeken bir anne ile kızının yaptıkları başvuru üzerine aldığı kararda devletin asli görevlerinden olan hava kirliliği önleme konusuda yetersiz kaldığına hükmetti. Mahkeme, 2012 ila 2016 yıllarında başkent bölgesinde ağır hava kirliliğini önleme konusunda "devletin gerekli önlemleri almadığına ve bu sorunu çözme konusunda yetersiz kaldığına" hükmetti.

GELECEK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Mahkeme, bronşit ve astım gibi solunum hastalıkları yüzünden Paris'ten Orleans kentine taşınmak zorunda kalan ve burada artık sağlık sorunları çekmeyen anne ve kızın 160 bin euro tutarındaki maddi tazminat taleplerini ise sağlık sorunlarıyla ilgili somut kanıtları sunamadıkları gerekçesiyle reddetti.

Bu karar, gelecekte içtihat oluşturması açısından tarihi bir adım olarak nitelediriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler