1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransız nükleer enerji çalışanları bir günlük grev yapacak

Fransız nükleer enerji çalışanları bir günlük grev yapacak

Enerji Günlüğü - Fransız elektrik üretim şirketi EDF'nin nükleer enerji tesislerinde çalışan işçiler, maaş müzakereleri ve şirketin geleceği hakkında...

Fransız nükleer enerji çalışanları bir günlük grev yapacak

Enerji Günlüğü - Fransız elektrik üretim şirketi EDF'nin nükleer enerji tesislerinde çalışan işçiler, maaş müzakereleri ve şirketin geleceği hakkında baskı oluşturmak amacıyla 29 Kasım’da bir günlük grev yapacaklar.

Fransa’nın elektrik üretiminde nükleer enerjinin payını yüzde 75’den yüzde 50’ye düşürme planları nükleer enerji santrali çalışanları tarafından endişeyle karşılanıyor. Fransa’da 58 nükleer enerji santrali işleten kamu elektrik üretim şirketi EDF çalışanları 13 Kasım’da gerçekleştirdikleri grevin ardından yeniden bir günlük grev yapmaya hazırlanıyorlar. Fransız elektrik iletim sistemi operatörü (TSO) RTE, EDF’nin tesislerinde çalışan işçilerin 29 Kasım'da 24 saatlik grev yapacakları yönünde kendilerini bilgilendirdiğini duyurdu. İşçiler, maaş müzakereleri ve şirketin geleceği hakkında EDF ve hükümet üzerinde baskı oluşturmayı amaçlıyorlar.

RTE'nin açıklamasına göre, EDF'de grev 28 Kasım günü Türkiye saati ile 23.00'da başlayacak ve 29 Kasım günü aynı saate sona erecek. EDF çalışanları 13 Kasım'da da aynı şekilde greve gitmişler ve Fransa'nın elektrik üretimi 6 GW'ye yakın azalmıştı. 

FRANSA NÜKLEERE BAĞIMLILIĞINI AZALTACAK

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler