1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. G. Kıbrıs, Mısır ve Yunanistan’dan yol haritası

G. Kıbrıs, Mısır ve Yunanistan’dan yol haritası

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs, Mısır ve Yunanistan, Rumların tek taraflı ilan ettikleri Kıbrıs “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki hidrokarbon...

G. Kıbrıs, Mısır ve Yunanistan’dan yol haritası

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs, Mısır ve Yunanistan, Rumların tek taraflı ilan ettikleri Kıbrıs “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki hidrokarbon yataklarından istifade edilmesine yönelik yol haritası belirledi.

Rum Fileleftheros gazetesi, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis'in, Mısır Petrol Bakanı Şerif İsmail ve Yunanistan Enerji Bakanı Yannis Maniatis’ın basın toplantısında bundan sonra izlenecek yolla ilgili açıklamalarda bulunduğunu kaydederek, hem üçlü hem de bölgesel işbirliğiyle ilgili bazı maddeler belirlediklerini yazdı.

BEŞ MADDELİK İŞBİRLİĞİ

Habere göre taraflar, hidrokarbon yataklarıyla ilgili açık deniz faaliyetleri için çevresel standartlar belirlenmesi, açık deniz faaliyetlerinde güvenliğin garanti altına alınması için metot tespit etme, enerji altyapıları, hidrokarbon yatakları sektörünün geliştirilmesi ve bu sektörle ilgili araştırmalar yapılması ve kurumsal altyapıların güçlendirilmesi ve imkanların geliştirilmesi konularındahem üçlü hem de bölgesel işbirliği yapacaklar.

TÜRKİYE’YE ULUSLARARASI HUKUKA SAYGI DUY ÇAĞRISI

Gazete devamla, Lakkotripis, Maniatis ve İsmail’in ortak basın toplantısında, Türkiye’ye uluslararası hukuka saygı duyması çağrısı yaptıklarını yazdı. Habere göre üç bakan, söz konusu işbirliğinin, bölgedeki diğer ülkelerin de katkı koymasıyla ilerleyebileceğini ve Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon yataklarının, barış ve istikrar sağlayacak bölgesel düzeydeki bir işbirliği için teşvik olacağını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler